A parcurs 12.225 km în 52 de zile

Ultima actualizare:

    Christoph Daum va conduce primul antrenament al naţionalei României mâine, la MogoşoaiaFoto: sportpictures.eu
Christoph Daum va conduce primul antrenament al naţionalei României mâine, la MogoşoaiaFoto: sportpictures.eu

FRF a vrut să schimbe total modul de lucru în momentul când a decis aducerea unui selecţioner străin pe banca naţionalei noastre. S-a dorit eliminarea prejudecăţilor conform cărora un jucător transferat departe de România nu mai e o soluţie pentru că nu mai poate fi urmărit. Şi s-a reuşit!

Christoph Daum a eliminat selecţia după vizionarea de casete video şi a mers la faţa locului pentru a lua pulsul real al jucătorului de care e interesat. Astfel, atipic pentru tehnicieni ca Victor Piţurcă sau Anghel Iordănescu, lipiţi de scaunele de la Casa Fotbalului, neamţul a făcut un adevărat tur de forţă de la începutul lunii trecute, când a fost investit în funcţie. 


    Chiricheş speră să fie căpitan şi sub comanda noului selecţionerFoto: Sportpictures.eu
Chiricheş speră să fie căpitan şi sub comanda noului selecţionerFoto: Sportpictures.eu

De pe 7 iulie până azi s-au scurs 52 de zile, iar Daum n-a prea avut timp de linişte. A început tare, cu 900 de kilometri parcuşi dus-întors până la Cluj Napoca pentru Supercupa României dintre Astra şi CFR. Apoi, în prima etapă a Ligii 1 a mai mers 150 de kilometri,  până la Giurgiu şi Voluntari, unde a asistat la Astra – Dinamo şi la Voluntari – Viitorul.

În a doua rundă din campionatul intern, neamţul s-a întrecut pe sine. Mai întâi a mers 450 de kilometri până la malul Mării Negre şi înapoi pentru a vedea pe viu Viitorul – Steaua şi apoi 465 de kilometri până la Craiova şi înapoi, unde a urmărit din tribunele Extensivului jocul dintre CS U şi ASA Târgu Mureş. În următoarele trei runde de Liga 1, până la cea cu numărul 6, din acest weekend, n-a mai fost la nici un meci, în afară de Steaua-Dinamo lămurit probabil deja de ce a văzut.

Periplul său nu s-a rezumat însă nici pe departe la atât. Au venit meciurile românilor din preliminariile cupelor europene, iar Christoph Daum le-a văzut pe toate de pe teren propriu. Astfel, neamţul a parcurs un total de 250 de kilometri. Apoi, a străbătut dus şi întors 680 de kilometri până la Severin pentru dezastrul gorjenilor cu Hapoel Tel-Aviv şi alţi 450 până la Ovidiu şi înapoi pentru returul Viitorului cu Gent. În plus, Daum a văzut şi majoritatea meciurilor mari disputate de Steaua pe Arena Naţională, cu Dinamo, Sparta Praga şi Manchester City.

„E important să analizez personal jucătorii care pot ajunge la echipa naţională. Voi urmări o mulţime de jocuri”, a spus Daum. Fără să-l ridicăm în slăvi inutil înaintea debutului cu Muntrenegru, de pe 4 septembrie, acesta a arătat într-adevăr cum arată un selecţioner implicat 100% şi nu ne putem dori decât ca tot efortul lui să se vadă şi în rezultate.

A ajuns chiar şi la Torje, în Cecenia

Chiricheş speră să fie căpitan şi sub comanda noului selecţioner
Chiricheş speră să fie căpitan şi sub comanda noului selecţioner

Acesta a mers 140 de kilometri până la Razgrad ca să-i vadă cu ochii lui la joc pe Moţi, Keşeru şi Prepeliţă, în duelul cu Mladost Podgorica, din preliminariile Ligii. Apoi, neamţul a zburat la Roma pentru a încerca să-l convingă pe Radu Ştefan să revină la echipa naţională. Cireaşa de pe tort e însă vizita la Groznîi, în Cecenia, unde Daum a mers după Gabi Torje şi Gicu Grozav. Ultimele două au fost drumuri de pe peste 4000 de kilometri fiecare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net