"Papagalii" îl vor pe Gâlcă preşedinte!

Ultima actualizare:

    Messi a fost anihilat aproape complet, el  lovind o dată bara  din lovitură liberă
Messi a fost anihilat aproape complet, el lovind o dată bara din lovitură liberă

Cu egalul (0-0) scos în faţa campioanei lumii, FC Barcelona, Costel Gâlcă e ridicat în slăvi de toţi cei care susţin gruparea Espanyol. Fostul tehnician al Stelei e considerat un conducător perfect, capabil inclusiv să dirijeze mişcarea politică din Catalunia.

Au curs laudele la adresa lui Gâlcă după ce „papagalii” de la Espanyol au ţinut piept cu brio rivalei locale FC Barcelona. După patru ani, alb-albaştrii de pe „Cornella-El Prat” au scos un punct împotriva celei mai valoroase formaţii de pe planetă, astfel că antrenorul nostru e considerat marele artizan al acestei performanţe. Instalat în funcţie înainte de Crăciun, Costel Gâlcă a trezit la viaţă o echipă debusolată, care acum a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu marile vedete de la FC Barcelona. Entuziasmaţi, fanii lui Espanyol au umplut reţelele de socializare cu felicitări adresate lui Gâlcă. De asemenea, jurnaliştii spanioli au remarcat schimbarea în bine adusă de antrenorul de 43 de ani. 

Urmează «dubla» din Cupă cu Barcelona

Un elogiu măgulitor i-a fost adus lui Gâlcă de editorialistul Manel Lucas de la ziarul catalan „El Periodico”. „Sunt atât de entuziasmat de felul în care Gâlcă a pregătit meciul, încât am o propunere pentru partidele CUP şi Junts pel Si. Dacă el a reuşit să oprească Barça şi să aducă prima mare bucurie a sezonului la Espanyol, atunci de ce să nu fie preşedinte al «consensului» (n.r.: alianţa politică făcută de cele două mari partide din Catalunia)?”, a scris jurnalistul iberic în deschiderea editorialului. După o serie de consideraţii pe seama planului tactic ales de Gâlcă împotriva Barcelonei, Manel Lucas a încheiat în aceeaşi notă: „Acum urmează meciurile din Cupă. Dacă Gâlcă mai face un miracol şi Espanyol se califică în sferturi, nu mai am nici o îndoială că e preşedintele ideal”. În decurs de numai o săptămână (6 şi 13 ianuarie), Barcelona şi Espanyol se vor mai întâlni de două ori, în optimile Cupei Spaniei, prima manşă fiind programată miercuri, ora 21.30, pe „Camp Nou”.

Costel Gâlcă  a reuşit să câştige  cu Espanyol primul  punct în ultimii  patru ani de  confruntări cu  FC Barcelona
Costel Gâlcă a reuşit să câştige cu Espanyol primul punct în ultimii patru ani de confruntări cu FC Barcelona

Minunile făcute de Gâlcă la Espanyol

B A adus la echipă o agresivitate ordonată. Determinare, disciplină, luptă şi sacrificiu au fost cuvintele care au caracterizat jocul lui Espanyol în partida de sâmbătă. „Barcelona a căzut în capcana lui Gâlcă. Românul a transformat stadionul „Cornella-El Prat” în Stalingrad. Meciul a fost unul în care gazdele şi-au apărat cu preţul vieţii fiecare centimetru”, a notat ziarul As.

B A promovat jucători din propria pepinieră. Pe lângă faptul că a schimbat sistemul de joc, Gâlcă a avut curajul să apeleze la jucători ignoraţi de fostul antrenor, Gonzalez. Astfel, contra Barcelonei, în primul 11 a apărut puştiul de 21 de ani Jordan, crescut în curtea lui Espanyol, acesta numărându-se în premieră printre titulari în acest sezon.

B A intrat la inima „regaliştilor” din Barcelona. Un episod interesant s-a petrecut la conferinţa de presă, când Gâlcă a răspuns în limba spaniolă întrebărilor venite în limba catalană. Se ştie faptul că susţinătorii lui Espanyol sunt naţionalişti şi „regalişti”, în timp ce fanii Barcelonei susţin independenţa Cataluniei.

B Nu se mulţumeşte cu puţin. După ce a scos un punct nesperat contra Barcelonei lui Messi, Gâlcă s-a declarat nemulţumit de rezultat şi de prestaţia echipei sale. „Aş vrea mai mult în ofensivă pentru că avem această calitate, de a ne crea ocazii. În defensivă ne-am descurcat, dar aş dori să avem mai mult mingea”, a spus antrenorul cu care Steaua a luat toate trofeele în România anul trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net