Olanda, echipa premierelor. Ce record a bătut "portocala mecanică"

Ultima actualizare:

    Robben a fost, din  nou, unul dintre  cei mai valoroşi  jucători ai OlandeiFoto: Reuters
Robben a fost, din nou, unul dintre cei mai valoroşi jucători ai OlandeiFoto: Reuters

Toată lumea a plâns după Brazilia, dar adevărata perdantă a acestui Campionat Mondial a fost de fapt Olanda. Robben şi compania sunt cei care ar fi meritat mai mult, şi nu o spunem noi, ci o arată evidenţa. Creaţia lui Van Gaal a jucat după chipul şi asemănarea selecţionerului şi putea la fel de bine să fie ea campioana mondială din 2014. Până la urmă, olandezii s-au ales cu bronzul, după 3-0 cu Brazilia.

  • Van Gaal a aruncat o fumigenă înainte de finala mică disputată la Brasilia, iar Scolari  s-a pierdut în fum, ca un şcolar naiv. Olandezul a spus că nu-l interesează acest meci, că n-are nicio miză, că FIFA ar trebui să elimine finala mică de la turneele finale şi că va juca împotriva Braziliei cu rezervele. La ora meciului, olandezii au trimis însă pe teren cea mai bună echipă posibilă, în timp ce Scolari, relaxat, a trimis câteva improvizaţii, gen Maxwell sau Jo. Rezultatul a fost normal, 3-0 pentru Olanda, care a înregistrat şi câteva premiere istorice. În primul rând, batavii au bifat primul turneu final fără înfrângere, dar fără să câştige totuşi trofeul. Asta pentru că au fost eliminaţi de Argentina la penalty-uri, iar statisticile au memorat 0-0 în timpul regulamentar.
  • N-a pierdut nici un meci la Mondial
  • Apoi, medalia de bronz obţinută este prima din acest metal preţios la un Campionat Mondial, olandezii mai având însă în vitrină două de argint, câştigate în 2010 şi 1974. Cea mai mare realizare vine însă de modul incredibil în care Van Gaal şi-a rulat lotul de 23 de jucători. Pentru prima dată în istoria campionatelor mondiale fiecare fotbalist a jucat măcar un meci. Înainte de finala mică de la Brasilia, doar Michel Vorm, al treilea portar al olandezilor, nu apucase să bifeze măcar un minut pe teren. În prelungirile partidei, Van Gaal a făcut însă un gest senzaţional şi l-a introdus pe acesta pe teren, în locul lui Cillessen. Asta demonstrează nu doar caracterul antrenorului, ci şi flerul la selecţie al lui Van Gaal, care a dus în Brazilia o echipă plină de tineri. Un cadou frumos de despărţire al unui antrenor care va sta din acest sezon pe banca lui Manchester United. Nimic de regretat însă pentru că, spre deosebire de brazilieni, care se credeau artificial mari favoriţi, doar 5% dintre fanii din ţara lalelelor sperau înainte de turneul final că naţionala lor va ajunge până în semifinale. Olanda a fost de departe cea mai frumoasă şi mai nonconformistă echipă de la acest Campionat Mondial, trupă în care nu s-au văzut nervi şi crispare, ci doar bucuria de a juca fotbal.
  • Van Persie şi-a dat medalia unui fan Frumuseţea acestei echipe a Olandei şi ataşamentul faţă de fani a fost demonstrat şi după festivitatea de premiere. Când toţi jucătorii făceau turul de onoare, atacantul Van Persie a mers spre tribuna fanilor batavi şi i-a oferit medalia de bronz şi banderola de căpitan unui fan celebru în Olanda, care însoţeşte echipa peste tot unde joacă, numit „Generalul Orange”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net