O săptămână până la „Balonul de Aur”. Se încheie era Messi – Ronaldo?

Ultima actualizare:

    Neymar ameninţă supremaţia tandemului Messi - Ronaldo
Neymar ameninţă supremaţia tandemului Messi - Ronaldo

Peste exact o săptămână, la Zurich, va avea loc gala decernării „Balonului de Aur 2015”, ceremonie în urma căreia vom afla cine este cel mai valoros fotbalist al planetei.

În ultimii şapte ani, „Balonul de Aur” a fost o afacere în doi între argentinianul Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo. Jucătorul Barcelonei a câştigat titlul de patru ori, în timp ce marele său rival de la Real Madrid a fost încoronat în trei rânduri. De altfel, Cristiano Ronaldo este deţinătorul ultimelor două „Baloane de Aur”, în 2014 şi 2013.

Pentru 2015, Messi şi Ronaldo şi-au rezervat din nou locurile la ceremonia care va avea loc la 11 ianuarie. Cei doi au fost incluşi în lista finală de trei fotbalişti din care va fi ales învingătorul. Al treilea candidat este brazilianul Neymar, care a avut cel mai bun an din carieră.

Multă lume vorbeşte chiar despre faptul că Neymar are şanse considerabile să fie declarat cel mai bun fotbalist al anului. Atacantul Barcelonei poate profita de faptul că Leo Messi a fost mult timp accidentat în ultima parte a anului, iar lui Cristiano Ronaldo i-au lipsit rezultatele cu echipa de club şi cu naţionala ţării sale.

Astfel, cifrele lui Neymar din 2015 se apropie de cele ale tandemului Messi – Ronaldo. Brazilianul a marcat 45 de goluri în 59 de meciuri jucate în toate competiţiile. Comparativ, Messi are 48 de goluri în 56 de partide, iar Ronaldo se mândreşte cu 48 de goluri în 52 de întâlniri.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net