O nouă echipă Steaua se pune pe picioare!

Ultima actualizare:

    O nouă echipă Steaua: suporterii roş-albaştrilor s-au săturat de Gigi BecaliFoto: Mediafax
O nouă echipă Steaua: suporterii roş-albaştrilor s-au săturat de Gigi BecaliFoto: Mediafax

În condiţiile în care conflictul dintre Armată şi clubul patronat de Gigi Becali pare fără sfârşit, suporterii roş-albaştrilor încearcă să creeze o nouă echipă Steaua. În acest sens, primul pas a fost făcut de Jean Pavel, un fost lider al galeriei steliste.

Fără siglă şi fără nume, câştigate în instanţă de Clubul Sportiv al Armatei (CSA), actuala campioană a României a evoluat în acest sezon sub denumirea FCSB, o găselniţă a oficialilor pentru a dribla situaţia critică în care a ajuns gruparea din Ghencea. Astfel, nu e de mirare faptul că o nouă echipă Steaua e pe cale să apară.

O nouă echipă Steaua, asociere între fani şi CSA

Iniţiativa îi aparţine fostului şef de galerie Jean Pavel, care a emis un comunicat adresat tuturor susţinătorilor Stelei. “Trebuie să formăm o organizaţie a suporterilor care să intre în negocieri imediate cu CSA, ori într-o asociere corectă CSA-fani. Sau dacă acest lucru nu se doreşte vom înainta o ofertă de achiziţionare a întregului brand”, este formula prin care Jean Pavel ar vrea să formeze o nouă echipă Steaua.

O nouă echipă Steaua, pe modelul Barcelonei

Planul fanilor Stelei este bazat pe felul în care funcţionează unul dintre cele mai puternice cluburi de fotbal din lume, FC Barcelona, acolo unde „socios” cotizează financiar spre binele echipei. „Din discuţiile avute cu o casă renumită de avocatură, sugestiile au fost ca fiecare dintre cei interesaţi de a deveni membru fondator cotizant în noua organizaţie (societate pe acţiuni) să completeze un formular în care să îşi exprime numărul de acţiuni pe care-l poate achiziţiona, minim una (50 euro), maxim 200 (10.000 euro)”, se arată în comunicatul prin care se doreşte o nouă echipă Steaua.

O nouă echipă fără Steaua, fără Gigi Becali

Bineînţeles, actualul patron al Stelei n-are cum să facă parte din noua entitate pusă la cale de fani. De altfel, cei care se gândesc să creeze o nouă echipă Steaua l-au ironizat şi renegat pe Gigi Becali. “Lăsând la o parte deceniul ăsta al ruşinii, în care Creditorul-Profitor (C-P) a tras echipa cu zeci de ani inapoi, trebuie să-i redăm Stelei forţa, respectul şi mândria de altădată şi în niciun caz în asociere cu C-P. Nici nu ne gândim să-l mai ştim în preajma echipei”, e mesajul transmis lui Gigi Becali de comunicatul menţionat mai sus.

O nouă echipă Steaua, după 12 ani cu latifundiarul din Pipera

Gigi Becali a devenit "patron" al clubului de fotbal Steaua în 2003. Modul în care a avut loc acest proces este controversat, iar Ministerul Apărării a obţinut în justiţie sigla şi numele pe care latifundiarul din Pipera le-ar fi folosit ilegal până în iarna trecută.

Cu Becali finanţator, FC Steaua a câştigat 4 titluri de campioană (2005, 2006, 2013, 2014), o Cupă a României (2011) şi două Supercupe (2006, 2013). În 2006, echipa a disputat o semifinală de Cupa UEFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net