O jumătate de punct cât un titlu! Distanța reală dintre Astra și Steaua

Ultima actualizare:

    Teixeira îşi doreşte titlul cu AstraFoto: Mediafax
Teixeira îşi doreşte titlul cu AstraFoto: Mediafax

La egalitate cu Astra, Steaua va fi campioană pentru că giurgiuvenii au beneficiat de o rotunjire la tăierea punctelor din sezonul regulat. Practic, această jumătate de punct e ecartul care le desparte pe cele două echipe în acest moment.

A mai rămas exact o lună până când Liga I îşi va trage cortina, iar lupta pentru titlul de campioană e palpitantă. După ce a condus ierarhia în cea mai mare parte a sezonului regulat, Astra a rezistat asaltului Stelei şi în turul play-off-ului. „Tot simt răsuflarea lor în spate, dar văd că nu reuşesc să ne depăşească”, spunea recent Marius Şumudică, sintetizând eforturile roş-albaştrilor de a-şi trece în palmares al patrulea titlu consecutiv.

La mijlocul play-off-ului, Astra n-a rămas însă decât cu un avantaj infim, care poate fi spulberat la orice pas greşit. Pe hârtie, giurgiuvenii au un punct peste Steaua (36, faţă de 35), însă realitatea spune altceva. Mai exact, steliştii vor fi avantajaţi la egalitate de puncte, indiferent de rezultatele directe, asta pentru că Astra s-a bucurat de o jumătate de punct în plus după prima parte a campionatului. A fost acea înjumătăţire înainte de play-off, iar echipa lui Şumudică a pornit cu 26 de puncte, deşi în sezonul regulat acumulase 51. Ca urmare, distanţa reală dintre Astra şi Steaua e de mai puţin de un punct.

Analizând programul celor două rivale în ultimele cinci runde, găsim avantaje şi dezavantaje pentru ambele tabere. Pe de-o parte, Astra lui Şumudică va juca acasă „finala” cu Steaua de la 16 aprilie. „Dacă bat Viitorul, cu Steaua pot să am două rezultate, victorie sau egal”, a spus Marius Şumudică, făcându-şi calculele pentru titlu. Aşadar, pentru Astra e esenţial să rămână în frunte după derby-ul de sâmbăta viitoare. În schimb, Steaua are de partea sa programul, formaţia lui Reghecampf urmând să joace trei meciuri acasă şi două în deplasare. De asemenea, dacă trece cu bine de partidele cu Dinamo şi Astra, Steaua se poate considera campioană, fiind greu de crezut că Viitorul, Pandurii şi ASA vor mai pune probleme pe final de sezon.

Programul Astrei:

  • Viitorul (deplasare)
  • Steaua (acasă)
  • Târgu Mureş (deplasare)
  • Dinamo (acasă)
  • Pandurii (deplasare)

Programul Stelei:

  • Dinamo (acasă)
  • Astra (deplasare)
  • Viitorul (acasă)
  • Pandurii (acasă)
  • Târgu Mureş (deplasare)

Dinamo stă la pândă

A treia clasată în play-off, Dinamo, îşi dispută la finalul acestei săptămâni ultimele şanse la titlu. Cu o victorie în marele derby cu Steaua, „câinii” lui Mircea Rednic ar intra în cărţile pentru supremaţie. Apoi, pentru a se strecura pe primul loc, Dinamo ar avea nevoie să bată tot până la final, inclusiv pe Astra, iar cele două rivale din faţă să se mai împiedice încă o dată.

Cupa Ligii, «capcană» înainte de derby

Miercurea viitoare, cu trei zile înaintea super-confruntării din campionat, Astra şi Steaua se vor afla faţă în faţă în returul semifinalei din Cupa Ligii (în tur a fost 1-0 pentru bucureşteni). Rămâne de văzut cum vor aborda cei doi antrenori această dispută decisivă, cu calificarea în finala Cupei Ligii pe masă. Cel mai probabil, în teren vor fi aruncate multe rezerve, dar şi câţiva titulari obişnuiţi, astfel că nu sunt excluse accidentări care să afecteze meciul direct din campionat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net