Nu tot fotbalul s-a oprit din cauza coronavirusului. Tricolorii care joacă în continuare peste hotare

Ultima actualizare:

    Florin Andone
Florin Andone

România are la dispoziție un prim 11 competitiv format din jucători care continuă să joace la echipele de club în ciuda coronavirusului.

Nu toți stranierii români și-au suspendat activitatea în campionatele de peste hotare. Din Turcia, Rusia sau Ungaria, selecționerul Mirel Rădoi are chiar și acum o bază de selecție alcătuită din jucători cu meciuri în picioare.

Dacă, prin absurd, s-ar juca totuși barajul Islanda – România la 26 martie, tricolorii nu vor putea spune că suferă din cauza întreruperii competițiilor interne. În țara noastră și în marea majoritate a țărilor de pe Bătrânul Continent s-a spus „stop”, dar există însă și excepții. Rusia, Turcia, Serbia, Ungaria și Ucraina și-a disputat etapele programate la finalul săptămânii, cu porțile închise. În ceea ce privește posibilii internaționali români din aceste campionate, prezența e una considerabilă. Mai mult, putem alcătui chiar și un prim 11 care să îmbrace tricoul naționalei. În poartă e Silviu Lung, titular azi la Kayserispor (contra lui Malatyaspor), la fel ca și stoperul Cristi Săpunaru. Tot în Turcia, fundașul Paul Papp are luni meci cu revelația Sivasspor, în timp ce Alin Toșca a fost pe teren împreună cu mijlocașul Alex Maxim în eșecul celor de la Gaziantep, 0-1 în deplasare cu Alanyaspor. De asemenea, Florin Andone (Galatasaray) are duminică mare derby pe Bosfor, cu Beșiktaș. În campionatul Turciei îl mai avem și pe golgheterul Bogdan Stancu (Genclerbirligi), dar acesta e accidentat în prezent, fiind și retras din circuitul naționalei.

Alți doi tricolori aflați în vederile selecționerilor evoluează în mod constant în Rusia. E vorba despre fundașul central Ionuț Nedelcearu (UFA), implicat azi în partida cu ȚSKA Moscova, și de mijlocașul central Paul Anton, a cărui echipă, Samara, o va întâni luni pe Tambov. În fine, pentru a completa această echipă imaginară, avem în Ungaria „legiunea” română de la Kisvarda. Fundașul Ene și mijlocașul Bumba au pus umărul sâmbătă la victoria categorică (5-1) pe terenul lui Honved, asta în timp ce Gicu Grozav a privit meciul de pe bacă. La Kisvarda a ajuns recent și Iasmin Latovlevici, dar debutul acestuia încă nu s-a produs.

Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie în campionatul Turciei, iar antrenorul român acuză atmosfera tensionată legată de criza medicală la nivel global. „Ăsta nu mai e fotbal, nu neapărat că am pierdut. La echipa mea se vorbește continuu de coronavirus. Coronavirus, coronavirus, nimic altceva. Jucătorii nu se pot concentra”, a declarat Șumudică după înfrângerea (0-1) cu Alanyaspor.

Echipa stranierilor care continuă să joace

Lung (Kayserispor) – Papp (Sivasspor), Săpunaru (Kayserispor), Nedelcearu (UFA), Toșca (Gaziantep) – Maxim (Gaziantep), Anton (Samara), Latovlevici (Kisvarda) – Grozav (Kisvarda), Andone (Galatasaray), Bumba (Kisvarda)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net