Nu te supăra, frate! Simone Inzaghi vrea să-l depășească pe Pippo

Ultima actualizare:

    Simone Inzaghi (Lazio) vrea să-i ia faţa ca  antrenor mult mai celebrului Pippo    Inzaghi, fost tehnician la AC MilanFoto: Guliver/ Getty Images/ AP
Simone Inzaghi (Lazio) vrea să-i ia faţa ca antrenor mult mai celebrului Pippo Inzaghi, fost tehnician la AC MilanFoto: Guliver/ Getty Images/ AP

Ca jucător, Simone a stat mereu în umbra lui Filippo, temutul golgheter al naţionalei Italiei. Acum, a venit vremea revanşei pentru cel mai mic dintre fraţii Inzaghi.

Rareori se întâmplă ca doi fraţi să antreneze la nivel înalt în fotbalul internaţional. La puţin timp după ce au renunţat la carierele de jucători, Simone şi Pippo Inzaghi au trecut pe bancă, ambii primind imediat şanse de a evolua ca tehnicieni. Primul a fost Filippo (42 de ani), care a eşuat însă sezonul trecut la cârma „diavolilor” de la AC Milan, echipa sa de suflet. La fel ca alţi mari fotbalişti care s-au ratat ca antrenori, Pippo a dezamăgit la costum, demonstrând că se simţea mult mai bine în iarbă, în faţa porţii adverse.Chiar şi-aşa, numele Inzaghi a reapărut săptămâna trecută în fotbalul italian. Asta pentru că pe banca echipei Lazio Roma a fost instalat Simone Inzaghi, fratele cu doi ani mai mic al lui Pippo. Ca fotbalist, Simone a fost un atacant decent, consacrat în tricoul celor de la Lazio, dar comparat mereu cu geniul fratelui său mai mare. De această dată, lucrurile par să stea altfel, Simone Inzaghi având un debut fulminat (3-0 în deplasare cu Palermo) la conducerea grupăriii la care activează şi românul Ştefan Radu. Rămâne de văzut dacă mezinul Inzaghi va continua pe această linie şi va reuşi, în sfârşit, să-şi depăşească fratele.

Fraţii Koeman lucrează împreună

O altă pereche de fraţi care au reuşit ca antrenori e cea formată din olandezii Ronald şi Erwin Koeman. Până acum, cele mai bune rezultate le-a avut Ronald (53 de ani), trecut pe la Ajax, PSV, Benfica şi Valencia. În schimb, Erwin (54 de ani) a avut perioada de glorie la cârma lui Feyenoord, după care a bifat un scurt mandat de selecţioner la naţionala Ungariei. În prezent, Fraţii Koeman s-au reunit la Southampton, în Anglia, unde Ronald e principal şi Erwin îl ajută ca secund.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net