Nu mai e Chiricheş căpitanul României? "Vreau un lider adevărat, nu unul ales pe prietenii!"

Ultima actualizare:

    Daum pregăteşte câteva surprize pentru debutul cu Muntenegru, din preliminariile Mondialului din 2018Foto Click!
Daum pregăteşte câteva surprize pentru debutul cu Muntenegru, din preliminariile Mondialului din 2018Foto Click!

Christoph Daum a venit la echipa naţională cu o nouă filosofie, neamţul resetând din start multe cutume rămase din vremuri imemoriale la echipa naţională. Printre ele se găseşte şi modul cum se numeşte căpitanul tricolorilor.

Noul selecţioner nu prea e încântat de ultimele performanţe ale lui Vlad Chiricheş şi se pare că intenţionează să-l pună puţin la punct. Asftel, jucătorul care nu evoluează la Napoli are puţine şanse să intre titular cu Muntenegru şi, implicit, să mai poarte banderola de căpitan. "Încă nu m-am decis cine va fi căpitanul. Va fi un mix de factori care vor conta. Decizia va veni și din partea echipei, dar voi avea și eu un cuvânt de spus. Nu vreau să fie numit căpitanul pe prietenii, vreau să am un căpitan care să fie un adevărat lider. Avem jucători, mai mulți de unul, care pot fi lideri. Iar asta e bine", a declarat tehnicianul german, în cadrul unei conferinţe de presă.

Daum a vorbit şi despre primele sale contacte cu internaţionalii noştri şi s-a declarat foarte mulţumit pentru implicarea acestora. "Jucătorii sunt foarte bine motivați, își depășesc limitele și nu își arată 100% din potențial, ci mult mai mult. Vor să dea mai mult decât le cer în acest moment. De multe ori trebuie să-i temperez. Aceasta e situația de fiecare dată când e un antrenor nou. E un restart la națională. Fiecare vrea să-mi arate că merită să joace. Atmosfera e fantastică la lot și le mulțumesc jucătorilor pentru asta. Cred că mai important decât orice sistem (4-4-2, 4-2-3-1, vă pot spune zece sisteme diferite) este cum jucătorii interpretează rolurile pe care le au, cât de flexibili sunt pe pozițiile lor. Acum trebuie să producă un fotbal mai bun, trebuie să fie polivalenți, în fotbalul modern de elită. Coordonarea tactică a jucătorilor e mai importantă decât sistemul în sine. Pot juca cu această echipă 4-5 sisteme diferite. Depinde de la meci la meci. Trebuie să fim flexibili. Când conduci o mașină, are mai mult sens să te uiți în față, decât în spate. Așa că nu contează ce a făcut România la Euro. De ce aveți nevoie de mine să comentez trecutul, voi îl știți mai bine. Eu voi fi o parte a viitorului, nu a trecutului", a declarat selecţionerul Christoph Daum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net