Nu le-a picat bine Liga Europa

Ultima actualizare:

Din patru echipe în care au fost implicaţi români, în Liga Europa a mai rămas doar una. Ieşenii au pierdut în prelungiri, ciprioţii de la Omonia s-au înclinat pentru un gol primit în manşa tur, iar Zimbru, trupa din Republica Moldova, a încasat cea mai mare înfrângere, 0-5.

CSMS Iaşi, formaţia pregătită de Nicolo Napoli, a debutat în întrecerile continentale în faţa celor de la Hajduk Split. În tur scorul a fost 2-2, cei din Copou fiind egalaţi în minutul 94. În Croaţia s-a repetat scenariul, gazdele marcând golul victoriei în minutul 90, rezultat 2-1. Deşi, echipa sa a ratat calificarea, preşedintele Prunea a dat vina pe arbitri: “La acest nivel să văd o asemenea manieră de arbitraj, nu pot să înţeleg”. Apoi, Omonia Nicosia, unde evoluează George Florescu, a învins pe Beitar Ierusalim, 3-2, dar în tur a pierdut cu 1-0 şi graţie acestei reuşite israelienii au mers mai departe. Ca o ironie, în “dubla”  Zimbru Chişinău – Osmanlispor românii au fost adversari. Antrenorul Flavius Stoican a fost faţă în faţă cu atacantul “ienicerilor”, Raul Rusescu. În prima manşă a fost egalitate, 2-2, dar pe teren turcesc rezultatul a fost de 5-0, cea mai mare diferenţă de scor a acestor preliminarii, “vârful” de 28 de ani trecându-şi şi el numele pe tabelă.

Surprize, surprize 

Câteva meciuri s-au încheiat total neaşteptat, favoriţii fiind eliminaţi. Scoţienii de la Hearts au fost eliminaţi de maltezii de la Birkirkara, 0-0 în tur şi 1-2 în manşa a doua. Apoi, mult mai titrata Maccabi Haifa a fost depăşită de Nomme Kalju, estonienii câştigând la penalty-uri, 5-3, după ce în timpul regulamentar a fost 2-2 la general. Pe lista ruşinii intră şi Slovan Bratislava care a fost detronată de letonii de la Jelgava. Altfel, Pandurii vor intra în competiţie din turul trei preliminar, unde o vor întâlni pe Maccabi Tel Aviv.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net