"Nu-i mai lăsaţi pe maghiari să ne distrugă terasele!"

Ultima actualizare:
Fanii maghiari sunt printre cei mai răi din lume
Fanii maghiari sunt printre cei mai răi din lume

România – Ungaria tinde să se transforme dintr-un meci de fotbal, într-o confruntare cu miză etnică. Vecinii noştri vin tot timpul puşi pe scandal şi distrus, iar azi, 3.000 sunt aşteptaţi la Bucureşti. Victimele de anul trecut se roagă ca forţele de ordine să-i proteje de această dată mai mult.

De fiecare dată când în Bucureşti au venit să joace echipe mari, cu suporteri mulţi, proprietarii de crâşme din zona centrală a Capitalei şi-au frecat mâinile de bucurie. Cu o singură excepţie: meciul cu Ungaria. De ce? Simplu. Pentru că ce au luat pe mere, au dat pe pere. Anul trecut, pe 6 septembrie, înainte de umilinţa cu 3-0 pe care Marica şi compania aveau să le-o aplice ungurilor, aproximativ 2.000 de suporteri de-ai lor au venit direct în centrul vechi. După ce se bătuseră cu jandarmii la Gara de Nord, aceştia au continuat măcelul şi la terase. Cea mai afectată zonă a fost Strada Smârdan, unde maghiarii au rupt mese şi scaune, au spart geamuri şi au lovit tot ce le-a ieşit în cale. După ce au fost evacuaţi cu forţa, comercianţii au evaluat pagubele şi au ajuns la o concluzie logică: mai bine nu mai veneau.

“Au făcut dezastru. De sus, aproape de Lipscani, până jos la barieră n-a fost terasă pe care să n-o dea peste cap. Au rupt, au spart, au lovit. Ne-a fost foarte teamă. Eu prefer să nu mai vină. Ce încasăm pe bere, trebuie apoi să dăm pe mese sau geamuri. Dacă li se mai permite să vină în Centrul Vechi, eu închid terasa şi gata”, a declarat pentru Click! Boby Avanu, unul dintre cei mai afectaţi la ultima vizită a vecinilor.

Un jandarm rezervat la fiecare trei fani


    Fanii maghiari sunt printre cei mai răi din lumeFoto: Sever Gheorghe
Fanii maghiari sunt printre cei mai răi din lumeFoto: Sever Gheorghe

Jandarmeria e conştientă de riscul maxim pe care îl presupune această confruntare şi a luat măsuri speciale. 1.000 de jandarmi înarmaţi până în dinţi, pe jos şi călare, au fost rezervaţi doar pentru paza şi escorta celor 3.000 de maghiari care vor veni cu trenul de la Budapesta. Apoi, cei 3.000 de unguri nu vor mai fi lăsaţi de capul lor prin oraş, ci vor fi duşi direct la Arena Naţională, unde li se va amenaja o zonă specială până la ora de start a partidei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net