Noul antrenor al Rapidului e mare fan manele

Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Bergodi e un personaj cu vechime în fotbalul românesc, iar cei care-l cunosc îl descriu ca unul corect, apropiat de jucători. Totuşi, e un tip discret, dar noi am reuşit să-l “descoasem” într-un interviu inedit realizat în trecut. Vă arătăm faţa mai puţin ştiută a italianului de 50 de ani.

Tehnicianul se poate lăuda că a adus ultimul trofeu în vitrina Rapidului, Supercupa, în 2007. Atunci a stat aproape patru luni la club, iar acum are contract pentru ultimele opt etape, cu opţiune de prelungire. În ţară e recunoscut pentru performanţele de la FC Naţional, dar şi pentru realizările de pe banca celor de la CFR, Poli Iaşi şi Steaua. Iată opt lucruri “ascunse” legate de omul Bergodi, dezvăluite chiar de el.

  • Visa să devină pilot de elicopter. “Când aveam 7-8 ani voiam să fiu pilot de elicopter, ca tata. Am zburat de foarte multe ori cu el şi îmi plăcea senzaţia”.
  • Ce a făcut cu primii bani din fotbal. “Am primit 300.000 de lire, moneda noastră de atunci, şi le-am dat părinţilor jumătate din bani. Ei m-au întreţinut până atunci… De restul sumei
  • mi-am cumpărat adidaşi”.
  • Mâncarea preferată. “Mănânc în fiecare zi pizza şi paste, cu garnitură de orez şi ciuperci. De două ori pe săptămână fac şi câte un grătar. Carne nu servesc atât de des. Oricum, acasă nu prea gătesc, însă fac curat, dau cu aspiratorul, şterg praful”.
  • Îi plac manelele. “Ascult muzică blues, italiană, dar în România am descoperit manelele. Îmi plac şi le ascult pentru că sunt melodioase”.
  • Fan Russel Crowe şi Tom şi Jerry. “Mă uit la filmele lui Russel Crowe, pe toate le ştiu, de la «Gladiatorul» la «Robin Hood». Ca desene animate îmi plac «Tom şi Jerry», dar şi «Popeye marinarul», am crescut cu ele”.
  • Afaceri în viticultură. După ce a plecat de la Rapid, în 2007, s-a retras în Brescia, acolo unde s-a ocupat de viticultură. Domeniul său includea şi o pensiune, cu cramă, iar după ce a reluat antrenoratul, afacerea a fost preluată de membrii familiei.
  • L-a dat afară pe Gigi Becali din vestiar. În 2009, italianul era antrenorul Stelei şi a arătat că are personalitate. El l-a scos pe Gigi Becali din vestiar, patronul venind să-i certe pe fotbalişti pentru jocul slab din meciul cu Sheriff Tiraspol. A fost demis şi a început un lung proces, tehnicianul având de încasat 120.000 de euro despăgubiri salariale.
  • Pe urmele lui Mircea Lucescu. Bergodi a ajuns să antreneze Brescia la recomandarea antrenorului lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, bun prieten cu preşedintele italienilor de pe vremea când a pregătit echipa, în perioada 1991 – 1996. Totuşi, el nu a stat prea mult la formaţia din liga a doua, doar din septembrie 2013 până în martie 2014, fiind demis după o înfrângere chiar pe propriul teren.

Lui Şumudică «i-a picat faţa»


    Marius Şumudică
Marius Şumudică

La aflarea veştii că Bergodi va fi antrenorul Rapidului, Marius Şumudică, prezent în cadrul unei emisiuni tv, a rămas fără replică pentru câteva secunde. Apoi, a îngânat unele cuvinte, fiind sub o vădită stare de nervozitate şi uimire. El era favorit să-i preia pe giuleşteni şi aştepta telefonul din partea acţionarului Moraru, dar acesta s-a înţeles cu italianul. Interesant e că Şumudică asortase o cravată vişinie la costum şi se aştepta să discute în cadrul show-ului televizat despre noua sa funcţie la Rapid.

"Am venit aici cu sufletul. Rapidul reprezintă pentru mine cel mai mare regret, pentru că în octombrie 2007 am plecat cu demisie, când aveam o echipă foarte bună şi câştigasem Supercupa. Sper să facem o treabă bună",

Cristiano Bergodi

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net