Nota 3 pentru Steaua, 10 pentru Rosenborg

Ultima actualizare:

    Tade este marea deziluzie  din atacul românilor,  vârful venit de la CFR Cluj  nereuşind să arate că  are valoare de SteauaFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Tade este marea deziluzie din atacul românilor, vârful venit de la CFR Cluj nereuşind să arate că are valoare de SteauaFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Cu două zile înaintea primului meci cu Rosenborg din play-off-ul Ligii Europa, Steaua tremură din toate punctele de vedere. În criză de rezultate, campioana României e ameninţată şi de forma teribilă a adversarilor de joi, care leagă victorii pe bandă rulantă.

Jocul slab al echipei, declaraţiile acide ale lui Gigi Becali şi reacţiile tăioase ale lui Mirel Rădoi au instalat haosul la Steaua. Eliminaţi din Liga Campionilor, roş-albaştrii riscă să rămână şi fără consolarea oferită de grupele Ligii Europa. În condiţiile în care „dubla” din play-off cu Rosenborg bate la uşă (turul e joi de la ora 21.00, în direct la Pro TV), fanii Stelei n-au nici un motiv să fie optimişti. Mai exact, românii şi norvegienii se întâlnesc într-un  moment în care noi suntem la pământ, iar nordicii pe val. 

Astfel, privind în urmă, Steaua lui Mirel Rădoi n-a câştigat decât trei din ultimele 10 partide. Succesele cu Trencin, Pandurii şi FC Botoşani sunt şi singurele meciuri din actualul sezon în care Steaua şi-a depăşit rivalele din teren. În rest, am avut parte de egaluri chinuite şi eşecuri dureroase, aşa cum a fost cele de la Belgrad sau de la Giurgiu.

Steaua – Rosenborg e joi, de la 21.00

Criza Stelei se suprapune cu perioada excelentă prin care trece Rosenborg Trondheim. În campionatul lor, cu 10 etape înainte de finalul stagiunii, alb-negrii sunt lideri detaşaţi şi se îndreaptă cu paşi repezi spre primul titlu de campioană după o „secetă” de cinci ani. Mult mai îngrijorător e însă faptul că Rosenborg a legat 10 victorii la rând în toate competiţiile. Practic, de la data de 12 iulie, norvegienii au bătut tot, atât în competiţiile interne cât şi în tururile preliminare ale Ligii Europa. 

De asemenea, golaverajul grupării din Trondheim în această perioadă ne dă fiori, Rosenborg marcând 29 de goluri şi primind şase. Comparativ, bilanţul Stelei în ceea ce priveşte golurile date şi încasate e 13-12.

Rădoi şi Becali vor «antrena» din lojă

La meciul cu Rosenborg de joi, Gigi Becali va avea ocazia s-o „antreneze” din nou pe Steaua. Aceasta pentru că Mirel Rădoi a fost pedepsit de forul european pentru că n-are licenţă de tehnician.

Dacă în Liga I se poate, „şmecheria” cu postul de director tehnic n-a ţinut la UEFA, care i-a interzis lui Rădoi să mai stea în spaţiul tehnic. „Da, mă aşteptam la această decizie pentru că noi nu trebuia să spunem adevărul. Trebuia să spunem că antrenor principal e Pedrazzini şi director tehnic Mirel Rădoi. Nu este nici o problemă. Va sta cu mine în lojă şi va antrena de-acolo”, a declarat Gigi Becali.

Cu finul său la doi paşi de el, e greu de crezut că patronul roş-albaştrilor se va putea abţine în ceea ce priveşte indicaţiile tactice. „Mie îmi convine mai mult aşa, că stă cu mine în lojă”, a confirmat latifundiarul.

Ca urmare, în partida tur cu Rosenborg de pe Arena Naţională, Steaua va avea un cuplu inedit de antrenori, format din Mirel Rădoi şi Gigi Becali. Rămâne de văzut felul în care indicaţiile din lojă vor ajunge la urechile lui Pedrazzini, italianul însărcinat să facă figuraţie în spaţiul tehnic ca antrenor principal. Conform oficialilor stelişti, Rădoi va putea intra în vestiarul jucătorilor săi înainte, la pauza şi la finalul întâlnirilor din cupele europene. 

Ultimele 10 meciuri ale Stelei

Steaua – Târgu Mureş    1-1    Liga I

Astra – Steaua    2-0    Liga I

Steaua – Dinamo    0-0    Liga I

Partizan – Steaua    4-2    Liga Campionilor

Botoşani – Steaua    0-1    Liga I

Steaua – Partizan    1-1    Liga Campionilor

Steaua – CFR Cluj    1-1    Liga I

Steaua – Trencin    2-3    Liga Campionilor

Pandurii – Steaua    0-3    Liga I

Trencin – Steaua    0-2    Liga Campionilor

Ultimele 10 meciuri ale lui Rosenborg

Rosenborg – Valerenga    2-0    Tippeligaen

Rosenborg – Mjondalen    4-0    Cupa Norvegiei

Lillestrom – Rosenborg    0-5    Tippeligaen

Rosenborg – Debrecen    3-1    Liga Europa

Rosenborg – Sarpsborg    3-2    Tippeligaen

Debrecen – Rosenborg    2-3    Liga Europa

Sandefjord – Rosenborg    1-2    Tippeligaen

Rosenborg – KR Reykjavik    3-0    Liga Europa

KR Reykjavik – Rosenborg    0-1    Liga Europa

Rosenborg – Odd Grenland    3-0    Tippeligaen

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net