Noroc şi ghinion în aceeaşi seară

Ultima actualizare:

    Budescu a calificat-o pe Astra în turul 3 preliminar al Ligii EuropeiFoto: Răzvan Păsărică
Budescu a calificat-o pe Astra în turul 3 preliminar al Ligii EuropeiFoto: Răzvan Păsărică

Giurgiuvenilor le-a trecut glonţul pe la ureche în dubla manşă cu scoţienii de la Iverness, dar cu puţin noroc totul s-a terminat bine. Se putea însă şi mai bine dacă minunea din Malta ţinea până la capăt.

Golul lui Constantin Budescu din tur a fost suficient pentru ca Astra să se califice în turul III preliminar al Ligii Europa. Scoţienii s-au vândut greu în căldura de lângă Dunăre, dar astralii au scăpat la ocaziile britanicilor şi privirile s-au îndreptat spre următorul adversar, care nimeni nu lua în calcul să fie altul decât West Ham United. Englezii antrenaţi de croatul Slaven Bilic câştigaseră cu 1-0 turul cu Birkirkara, de pe Boleyn Ground, iar manşa secundă, din Malta, părea un galop de sănătate. N-a fost însă aşa.

Fabrizio Miccoli, fostul internaţional italian, legitimat în trecut şi la Juventus, dar ajuns la 36 de ani la Birkirkara, a deschis scorul pentru maltezi şi bomba părea detonată. Englezii n-au fost în stare să riposteze, au pierdut un om încă dinainte de pauză, Tomkins fiind eliminat direct, şi n-au avut decât să treacă prin focurile loviturilor de departajare. Un şut ratat de un maltez a făcut diferenţa, iar Astra trebuie să meargă totuşi în Anglia, deşi Birkirkara suna mult mai bine pentru Marius Şumudică şi băieţii lui.

La West Ham United vor intra greii

Astra n-ar avea de ce să se teamă de West Ham United. Englezii, invitaţi în Liga Europa doar pentru că anul trecut au fost cea mai fair-play echipă de pe continent, n-au rupt gura târgului în niciun meci. Londonezii nu se regăsesc sub noul antrenor, Slaven Bilic, iar achiziţiile n-au fost trecute pe lista UEFA. Împotriva Astrei, Dimitri Payet, Angelo Ogbona, Carl Jenkinson şi Pedro Obiang, pe care „ciocănarii” au plătit în total 30 de milioane de euro lui Marseille, Juventus, Arsenal şi Sampdoria, îşi vor face apariţia şi totul se va schimba.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net