Nicuşor Stanciu ţine Steaua în viaţă

Ultima actualizare:

    Stanciu este împins de Bărboianu la faza primului penalty al Stelei
Stanciu este împins de Bărboianu la faza primului penalty al Stelei

Steaua n-a pierdut contactul cu liderul ASA Târgu Mureş, care are în continuare două puncte avans cu patru etape rămase până la finalul campionatului. În derby-ul de aseară cu Dinamo, câştigat de stelişti cu 3-1, eroul roş-albaştrilor a fost Nicuşor Stanciu.

Ţucudean, ţinut pe bancă. Marea surpriză din echipa de start a Stelei a fost netitularizarea fostului atacant dinamovist. Costel Gâlcă a preferat să joace cu Alex Chipciu pe poziţia de vârf împins.

A plouat prin acoperiş. Cu puţin timp înainte de meci, organizatorii au decis să tragă acoperişul Arenei Naţionale. Totuşi, ploaia şi-a făcut loc în arena în care s-au investit peste 200 de milioane de euro.

Steaua, fără galerie. Pentru prima dată în istoria derby-ului, steliştii n-au avut parte de o susţinere organizată, galeria roş-albaştrilor pedepsind astfel conflictul dintre club şi Armată privind însemnele echipei.

Fotbal cu ţârâita. Prima repriză a fost extrem de săracă în faze legate şi spectaculoase, raportul ocaziilor notabile fiind egal, 1-1. Pentru Steaua a ratat Stanciu din interiorul careului, în timp ce Dinamo putea deschide scorul prin Vali Lazăr.

Torţele au întrerupt meciul. După câteva secunde scurse din a doua repriză, fanii dinamovişti de la Peluza „Cătălin Hâldan” au asaltat careul Stelei cu torţe, fumigene şi alte obiecte. Simţindu-se în pericol, portarul Giedrius Arlauskis a fugit la vestiare, moment în care arbitrul Cristi Balaj a luat decizia de a întrerupe partida. Întâlnirea s-a reluat după aproximativ 20 de minute, suporterii „câinilor” fiind convinşi de Ionel Dănciulescu şi de căpitanul Marius Niculae să nu mai arunce cu torţe în teren. Deşi oficialii Stelei îl pregăteau pe portarul de rezervă, Niţă, lituanianul Arlauskis s-a întors şi el de la vestiare.

Stanciu descătuşează Steaua. Întreruperea din startul părţii secunde le-a priit doar steliştilor. Nicuşor Stanciu a dovedit încă o dată că e cel mai în formă jucător al echipei lui Gâlcă, reuşind o „dublă” care a decis soarta derby-ului. Stanciu a obţinut mai întâi un penalty pe care tot el l-a transformat, după care l-a învins pe Marc cu un şut plasat din marginea careului.

Elhamed a aprins finalul. Cu două goluri primite în decurs de numai trei minute, „câinii” lui Stoican n-au avut puterea să revină în meci. Intrat în locul lui Lazăr, israelianul Elhamed a menţinut suspansul până în ultimele minute, cu o bară şi cu un gol care nu i-a mai ajutat pe dinamovişti. Mai mult, Prepeliţă a făcut 3-1 în prelungiri, dintr-un penalty scos de Ţucudean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net