Nicoliţă, primul român în Brazilia!

Ultima actualizare:

    Bănel Nicoliţă a jucat în ultimii trei ani în FranţaFoto: Afp
Bănel Nicoliţă a jucat în ultimii trei ani în FranţaFoto: Afp

Nicoliţă nu mai are echipă din luna iunie şi până acum negocierile nu s-au materializat din cauza pretenţiilor sale salariale. El vrea peste jumătate de milion de euro şi se pare că la brazilieni ar putea obţine până la 650.000 de euro leafă, cu tot cu bonusuri.

Ajuns la 29 de ani, jucătorul ce poate activa atât la mijlocul terenului cât şi în defensivă, şi-a încheiat conturile cu francezii. În ultimile trei sezoane a trecut pe la Saint Etienne şi apoi sub formă de împrumut la FC Nantes, dar nu a mai fost dorit, mai ales că nu a acceptat un salariu de 300.000 de euro pe an. Şi-a pus impresarul, pe Traian Gherghişan, să-i caute o formaţie ce-i oferă un acord pe două sezoane şi un câştig de un milion de euro în tot acest timp. Discuţiile demarate cu echipe din Rusia, Turcia şi Italia – a fost la un pas de Chievo Verona - s-au sistat când s-a ajuns la aspectul financiar.

Ar avea salariu de 650.000 de euro

Se pare totuşi că norocul îi va surâde. Internacional Porto Alegre, echipa aflată în capitala cea mai sudică a Braziliei, îl vrea, şi oficialii îi pot oferi milionul de euro dorit, plus alţi 300.000 de euro ca bonusuri de performanţă. Dacă afacerea va pica pe ultima sută de metri, Bănel e dispus să mai stea fără angajament, o revenire în Liga I fiind exclusă. Dacă Bănel Nicoliţă va ajunge în Brazilia, ar fi o premieră, dar de-a lungul timpului mai mulţi fotbalişti români au ajuns să activeze în campionate din America de Nord sau Sud. Ilie Dumitrescu a evoluat în Mexic, perioada 1996-1998 petrecând-o la Club America şi Atlante, în timp ce Alex Zotincă, fundaş ce a trecut şi pe la Steaua, a ales din anii 2000 să joace în America, la Kansas City şi Chivas. Acum, urmaşul său în SUA e Răzvan Cociş, care recent a semnat cu Chicago Fire. La capitolul antrenori, Mihai Stoichiţă a pregătit în 2001 naţionala statului Panama.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net