Neymar a jucat 5.265 de minute într-un an

Ultima actualizare:

    Brazilianul a evoluat non-stop în ultimul sezon, iar la noapte, în Chile, începe cu Brazilia Copa AmericaFoto: AP
Brazilianul a evoluat non-stop în ultimul sezon, iar la noapte, în Chile, începe cu Brazilia Copa AmericaFoto: AP

Jucătorii români se plâng ca nişte fetiţe dacă sunt obligaţi să joace două meciuri la distanţă de doar trei zile, dar fotbaliştii adevăraţi fac asta perioade îndelungate. Cel mai bun exemplu este Neymar, omul care în ultimul an a avut doar câteva săptămâni de vacanţă.

Finala Ligii Campionilor încheie de obicei pentru toată lumea sezonul în curs, dar mai sunt şi excepţii. La nici o o săptămână după ultimul act de la Berlin, sud-americanii intră în altă competiţie oficială, Copa America, ce va ţine 23 de zile, între 11 iunie şi 4 iulie. În “culpă”: Neymar junior. Mijlocaşul Barcelonei va fi la noapte căpitanul Braziliei în meciul ei de debut la această ediţie, împotriva Perului. Pentru el, va fi al 66-lea meci oficial în ultimele 12 luni, lucru care pare de-a dreptul ireal. Începând cu partida de deschidere a Campionatului Mondial din 2014, jucat împotriva Croaţiei, pe 12 iunie, Neymar a fost un gladiator inepuizabil.

De atunci a bifat 14 meciuri pentru naţională, iar pentru Barcelona, 33 în Primera Division, 12 în Liga Campionilor şi 6 în Cupa Spaniei. În total sunt 65 de partide, dintre care 56 oficiale, exceptând amicalele cu echipa de club. Mai exact, e vorba despre o medie de un meci la patru zile şi 5.265 de minute adunate pe teren. Cifrele lui Neymar vorbesc de la sine şi dacă mai adăugăm că în acest timp a lipsit doar trei meciuri accidentat, a înscris 51 de goluri, câştigând toate trofeele cu Barcelona şi locul patru cu naţionala la Mondial, ne putem face o idee despre efortul depus de acest fotbalist. Salariul de şapte milioane de euro pe sezon merită însă fiecare picătură de transpiraţie.

Messi a jucat cu patru meciuri mai mult

Messi speră să  ridice trofeul  deasupra capului
Messi speră să ridice trofeul deasupra capului

În aceeaşi situaţie, chiar peste brazilian la timpul petrecut în teren, e şi argentinianul Lionel Messi. Căpitanul „Albiceleste”  a jucat în ultimele 12 luni 69 de meciuri cu naţionala şi cu echipa de club, iar noaptea trecută, împotriva Paraguaiului, la Copa America, l-a bifat pe al 70-lea. În minute, Messi sare cu puţin de 6.000, dar cele patru Baloane de Aur şi cele patru Ligi ale Campionilor obligă la o muncă titanică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net