Neymar costă un sfert de miliard de euro

Ultima actualizare:

    Neymar este cel  mai scump  fotbalist din lumeFoto: Getty Images
Neymar este cel mai scump fotbalist din lumeFoto: Getty Images

Telenovela Neymar s-a încheiat. Atacantul va rămâne la Barca până în vara lui 2021 şi orice club care-l doreşte până atunci va nevoit să achite o avere. Sud-americanul şi-a asigurat şi un salariu de 15 milioane de euro anual.

Avocatul lui Neymar a anunţat pe Twitter că jucătorul are “cel mai mare contract din istoria fotbalului”, dar oficialii Barcelonei s-au enervat că au apărut astfel de informaţii. “Trebuie doar să schimb cel mai mare cu cel mai bun”, a comentat apărătorul fotbalistului. Cert e că acesta nu e chiar departe de adevăr. Neymar va lua 15 milioane de euro pe an, detronat la capitolul salariu de către vedete ca Messi sau Cristiano Ronaldo, dar clauza de reziliere e de domeniul fantasticului. “A fost stabilită la 200 de milioane de euro pentru primul an al contractului, 222 de milioane pentru al doilea şi 250 de milioane pentru ceilalţi trei ani”, se arată pe site-ul clubului. Practic Neymar va îmbătrâni la Barcelona fiindcă e aproape imposibil ca un club să plătească un sfert de miliard de euro pentru un jucător.  

Riscă doi ani de închisoare

Procuratura spaniolă a cerut luna trecută trimiterea în judecată a lui Neymar şi a părinţilor lui, a foştilor preşedinţi ai cluburilor FC Barcelona şi FC Santos, Sandro Rosell, respectiv Odilio Rodrigues, precum şi a celor două grupări, pentru fraudă în legătură cu transferul atacantului, din 2013. Potrivit procurorilor, acuzaţii ar fi pus la cale o schemă pentru a ascunde adevărata valoarea a transferului jucătorului brazilian de la FC Santos la FC Barcelona, în 2013. Investigatorii au stabilit însă că suma reală a transferului a fost de 83 de milioane de euro, dar suma declarată a fost de 57 de milioane de euro. Dacă acuzaţiile vor fi dovedite, vinovaţii riscă pedepse între şase luni şi doi ani de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net