"Nemuritorul" Buffon are 1.000 de meciuri în 22 de ani

Ultima actualizare:

    Buffon a scris  istorie în  poarta ItalieiFOTO: Epa
Buffon a scris istorie în poarta ItalieiFOTO: Epa

Legendarul portar Buffon a avut parte de un meci special vineri seară (24 de ani), contra Albaniei. El a jucat, după închiderea ediţiei, în meciul oficial cu numărul 1.000 din carieră!

„Gigi” Buffon a ajuns la 39 de ani, dar retragerea din activitate e încă departe. Campion mondial în 2006 cu Squadra Azzurra, portarul lui Juventus vrea să joace şi la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor, adică atunci când va avea 40 de ani şi jumătate. 

Aseară, meciul Italia – Albania din preliminariile CM a consemnat partida cu numărul 1.000 jucată de Buffon la seniori, cariera sa fabuloasă începând în urmă cu 22 de ani, în 1995, în tricoul echipei AC Parma. Întrebat cum se vede în momentul în care chiar va trebui să-şi agaţe mânuşile în cui, Gianluigi Buffon a glumit: „Poate aş lovi pe cineva cu capul, aşa cum a fost cu Zidane în 2006”. Fără Buffon, fanii naţionalei Italiei nu vor avea multe motive de îngrijorare. Asta pentru că locul de titular în poarta Squadrei Azzurra va fi preluat de un alt „Gigi”, tânărul de 18 ani Donnarumma (AC Milan), considerat de unii mai talentat decât Buffon. Şi care abia aşteaptă o şansă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net