"Nea Puiu", opreşte-te că-i omori până la Euro!

Ultima actualizare:

    Tricolorii sunt extenuaţi de antrenamente fizice în cantonamentul de la Saint-Vincent, în loc să se încerce omogenizarea relaţiilor de joc Foto Click!
Tricolorii sunt extenuaţi de antrenamente fizice în cantonamentul de la Saint-Vincent, în loc să se încerce omogenizarea relaţiilor de joc Foto Click!

Naţionala României se află în plin cantonament în Italia, unde se pregăteşte pentru deschiderea de la Campionatul European din Franţa, de care ne mai desparte doar 17 zile. Selecţionerul a creat însă un program spartan, care prezintă foarte multe riscuri şi care nu e pe placul jucătorilor.

Neajunsurile unei echipe naţionale care se reuneşte de câteva ori pe an nu sunt niciodată de ordin fizic. Deşi se fac exerciţii, pentru că nu se poate fără, acestea sunt de slabă intensitate, mai mult de menţinere a tonusului. Marea miză e însă omogenizarea echipei şi stabilirea unor relaţii de joc între fotbalişti care evoluează rar împreună. Pe lângă valoarea individuală a jucătorilor, aici se face tot timpul diferenţa între echipe la turneele finale, forţa grupului fiind deseori mai puternică decât geniile individuale. Ce face în schimb Anghel Iordănescu la Saint-Vincent? Îi forjează pe Chiricheş şi compania ca în mină, scoţând untul din ei, când ei deja sunt storşi după un sezon foarte greu. În loc de acomodare, odihnă şi joc cu mingea, tricolorii au primit mingi medicinale, de zeci de kilograme, şi TRX pentru muşchi. La antrenamentul de ieri, filmat de departamentul de comunicare al FRF, se observă cum jucătorii trag fără vlagă pe o păşune de sub un munte, care pare mai degrabă o sesiune de pregătire pentru militari, decât pentru fotbalişti. Tactica e total greşită din două motive. În primul rând, jucătorii nu pot acumula şi mai multă forţă în aceste 17 zile, iar apoi, riscul accientărilor creşte considerabil pe fond de stres şi oboseală.

Ca să vă faceţi o idee despre ce ar trebui să se pregătească la echipa naţională a României în această perioadă, citiţi  ştirile despre naţionala Franţei, cea împotriva căreia vom deschide balul pe 10 iunie, pe Stade de France. Deschamps i-a cantonat pe "cocoşi" la Biarritz, dar se distrează mai mult în plimbări cu bicicleta şi alte activităţi de relaxare, presărate de câte un singur antrenament tehnico-tactic pe zi. Asta pentru că jucătorii lor, ca şi ai noştri, au venit pregătiţi fizic de la echipele de club şi nu mai e nevoie de aşa ceva la naţională.

Antrenamente de acest gen erau indicate pentru echipa naţională doar dacă era timp mai lung până la startul Europeanului din Franţa. Astfel, acestea rămân practici de anii 90, aşa cum Constantin Budescu, rămas pe afară, l-a acuzat pe selecţionerul Anghel Iordănescu că dictează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net