Ne distram în amicale, acum suntem chin şi jale

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu era, în  2008, liderul de valoare  al echipei României  care învingea Rusia cu 3-0
Adrian Mutu era, în 2008, liderul de valoare al echipei României care învingea Rusia cu 3-0

Acum opt ani, „tricolorii” nu aveau probleme când evoluau în amicale. În meciurile de „încălzire” pentru Campionatul European au întâlnit Israel, Rusia şi Muntenegru, doar primii reuşind să smulgă o victorie chinuită, 1-0.

Acum, elevii lui Iordănescu au disputat două partide în cantonamentul din Italia, stagiu menit să formeze lotul pentru competiţia de la vară din Franţa. Prima întâlnire a fost cu Congo. Echipa noastră nu a strălucit, chiar dacă a condus, iar pe final s-a văzut egalată şi s-a stabilit scorul final, 1-1. S-a spus că a fost o întâmplare şi a urmat duelul cu Ucraina.

Aici, „tricolorii” au avut o prestaţie jenantă, au pierdut cu 4-3, dar scorul nu reflectă realitatea fiindcă golurile noastre au fost mai mult gafe ale portarului advers. Vineri va urma amicalul cu Georgia, unul în care se va afişa cea mai bună echipă a noastră. Oricum, începutul a fost neconvingător.

Spre exemplu, în jocurile de pregătire pentru Euro 2008, cea mai recentă participare a României la un astfel de turneu, am întâlnit Israel, Rusia şi Muntenegru. Prima ne-a învins cu 1-0, pe terenul ei, dar oricum nu era o echipă calificată la Euro. A urmat însă trupa din fostul spaţiu sovietic, selecţionată ce a fost la turneu şi pe care am zdrobit-o cu 3-0. A treia dispută a fost cu Muntenegru şi din nou ne-am impus cu un scor fluviu, 4-0. În concluzie, marcam mult şi nu încasam goluri, adică opusul a ceea ce se întâmplă în prezent la echipa naţională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net