Naţionala n-are apărare

Ultima actualizare:

    Fundaşul Alexandru Măţel a greşit grav la primul gol încasat de echipa sa, Dinamo Zagreb, în meciul cu BayernFoto: GettyImages
Fundaşul Alexandru Măţel a greşit grav la primul gol încasat de echipa sa, Dinamo Zagreb, în meciul cu BayernFoto: GettyImages

Alexandru Măţel e singurul fotbalist român calificat în grupele Ligii Campionilor, iar marţi seara a avut şansa să şi debuteze. Titularul postului a fost indisponibil şi fostul fundaş al Astrei a jucat toate cele 90 de minute pe Alianz Arena. Modul în care a făcut-o şi rezultatul final ne fac să credem că mai bine ar fi rămas pe bancă.

Măţel a fost folosit de antrenorul croaţilor, Mamic, pe postul său de bază, cel de fundaş lateral dreapta. Din această poziţie a avut însă ghinionul să-l întâlnească adversar direct pe brazilianul Douglas Costa, unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Bayern Munchen. Acesta l-a ridiculizat pe român la primul gol, iar polonezul Robert Lewandowski, viitorul adversar al tricolorilor în preliminariile pentru Mondialul din 2018, a înfipt şi el cuţitul de trei ori. Gotze a fixat scorul final, 5-0 pentru nemţi, iar concluziile sunt simple. După evoluţia lui Măţel, observăm că nu prea avem jucători care să facă faţă la acest nivel şi meciurile cu Finlanda şi Feroe bat la uşă. Frica e şi mai mare dacă ne uităm că, în aceeaşi seară, finlandezul Finnbogason a înscris golul victoriei lui Olympiakos la Arsenal. Nu e drept însă să aruncăm totul doar în cârca lui Măţel.

Vlad Chiricheş spera ca la Napoli să joace mai des decât la Tottenham, dar se pare că nu este cazul, fostul stelist frecând şi banca de rezerve a italienilor. Apoi, Dragoş Grigore, preferatul lui Anghel Iordănescu pentru al doilea loc de fundaş central titular, nu se descurcă prea bine nici în Qatar. Fostul dinamovist a jucat două din cele trei meciuri ale celor de la Al Sailiya, într-unul fiind suspendat pentru un cartonaş roşu. Poziţia din clasament e şi ea slabă: locul 10 din 14. Nici pe postul de portar nu stăm senzaţional, deşi la prima vedere pare că suntem blindaţi. Pantilimon şi Tătăruşanu sunt, într-adevăr, titulari la Sunderland şi Fiorentina, dar oscilează în evoluţii. „Gulliver” e ultimul în Anglia cu „Pisicile negre” şi a încasat 16 goluri în şapte etape, cele mai multe din toată liga. În ceea ce-l priveşte pe fostul stelist, acesta greşeşte constant la golurile primite de Fiorentina, doar că atacanţii toscani sunt într-o formă excelentă şi marchează mult, fapt căruia se datorează statutul de lider în Serie A. O veste bună pare să vină totuşi din Spania, unde Răzvan Raţ a fost în sfârşit titular integralist la Rayo Vallecano, dar apărarea din care a făcut parte a luat trei goluri de la Sevilla. Cum în străinătate îl mai avem doar pe Dorin Goian, anunţat titular diseară, în Liga Europa, în Schalke 04 - Asteras Tripolis, iar din Liga 1 doar Paul Papp poate veni cu un plus, rămâne de văzut dacă vom încheia cu bine această campanie de calificare la Euro 2016, în care apărarea a fost punctul nostru forte.

Iniesta, coleg de salon cu Messi

Barcelona e urmărită de ghinioane în această perioadă în care pierde un titular pe meci. După ce că Messi va fi indisponibil două luni în urma accidentării la ligamente din meciul cu Las Palmas, Luis Enrique a rămas după meciul cu Leverkusen şi fără al doilea căpitan al echipei. Andres Iniesta a făcut ruptură la muşchiul femural şi va lipsi patru săptămâni. Claudio Bravo, Vermaalen şi Rafinha sunt şi ei la infirmerie de săptămâni bune, iar greul rămâne acum pe umerii lui Suarez şi Neymar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net