Naţionala e în cârje! Chiricheş şi Alibec, pe masa de operaţie

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Căpitanul Vlad Chiricheş şi atacantul Denis Alibec vor încheia anul pe masa de operaţie.

Doi dintre cei mai importanţi jucători ai naţionalei României au ajuns într-un punct de cotitură. Selecţionerul Contra speră ca fundaşul Chiricheş şi vârful Alibec să-şi rezolve cât mai repede problemele medicale majore cu care s-au confruntat în ultima vreme.

Tricolorii sunt în hibernare până în toamna anului viitor, atunci când vor fi reluate meciurile oficiale, odată cu debutul în noua competiţie Liga Naţiunilor. Din acest punct de vedere, e un moment propice pentru internaţionalii care vor să se pună pe picioare din punct de vedere fizic. Chiar căpitanul naţionalei noastre, Vlad Chiricheş, e nevoit să ia o măsură radicală în ceea ce priveşte afecţiunea la umărul stâng. În septembrie, stoperul lui Napoli ne-a oferit imagini de groază într-un meci din Serie A cu Bologna, când umărul lui Chiricheş a sărit din articulaţii, iar doctorii l-au „reparat” provizoriu pe teren. De-atunci, fundaşul de 28 de ani a funcţionat pe avarii, fiind expus unei recidive în orice moment. Acum, se pare că echipa medicală a celor de la Napoli l-au trimis la cuţit pe Chiricheş, cu atât mai mult cu cât românul e în negocieri avansate pentru prelungirea contractului cu napoletanii până în 2022. Deşi s-a speculat un transfer al lui Chiricheş, antrenorul Sarri îl consideră pe jucătorul nostru varinata ideală de fundaş central de rezervă, care să poată acoperi postul la nevoie.

În timp ce Chiricheş e în continuare stâlpul defensivei României, selecţionerul Contra vrea să mizeze în viitor pe un cuplu de atac format din Florin Andone şi Denis Alibec, fotbalişti cu calităţi diferite, care se pot completa perfect.


    Denis Alibec
Denis Alibec

Dacă Andone are ceva probleme la echipa de club, Deportivo, acolo unde şi-a pierdut locul de titular, FCSB-istul Alibec acuză nişte dureri persistente la pubis, afecţiune care poate fi o explicaţie pentru forma sa slabă din ultima jumătate de an. „Din ce văd eu, Alibec e mai mult accidentat. Împreună cu staff-ul medical, l-am sfătuit să se opereze. Dacă nu scapă de aceste probleme, n-are cum să fie la capacitate maximă. Şi pregătirea de iarnă o va rata. El spunea că se simte mai bine, dar l-am văzut la antrenamente. Nu putea să dea sustă la sută la poartă şi avea dureri la sprinturi şi la opriri”, a dezvăluit selecţionerul Cosmin Contra. La fel ca în cazul lui Chiricheş, Alibec ar trebui să se opereze chiar în această pauză competiţională dată de Sărbătorile de Iarnă, petru a putea ajuta FCSB-ul în lupta pentru titlu şi apoi naţionala în cursa de calificare la Euro 2020.

Cosmin Contra are motive serioase de îngrijorare şi în ceea ce priveşte situaţia medicală a fundaşilor laterali Romario Bernzar şi Iasmin Latovlevici, poate cei mai valoroşi ai momentului. Pe partea dreaptă, Romario Benzar s-a accidentat acum două luni, dar cei de la FCSB i-au grăbit revenirea, decizie eronată care îi prelungeşte fotbalistului perioada de recuperare. În schimb, pe flancul stâng al defensivei, Contra nu-l va avea mult timp la dispoziţie pe Latovlevici, fundaşul turcilor de la Galatasaray suferind recent o accidentare extrem de serioasă la genunchi, care ar putea necesita operaţie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net