Naşu’ şi finu’ dansează cu 20 de milioane de euro pe masă

Ultima actualizare:

    Gnohere, atacantul celor de la FCSB, este într-o formă foarte bună de la începutul sezonuluiFotografii: Sportpictures.eu
Gnohere, atacantul celor de la FCSB, este într-o formă foarte bună de la începutul sezonuluiFotografii: Sportpictures.eu

A venit ziua cea mare pentru cluburile conduse de naşul Gică Hagi şi finul Gigi Becali. La capătul meciurilor retur de la Nicosia, respectiv Plzen, cei doi se pot bucura împreună de 20 de milioane de euro.

Hagi şi Becali au multe lucruri în comun. Mai întâi, ei sunt legaţi de o strânsă relaţie de rudenie, „Regele” fiind naşul de cununie al finanţatorului grupării roş-albastre. Apoi, Gică şi Gigi au ajuns să domine fotbalul românesc în calitate de patron-antrenor. Dacă Hagi face acest lucru pe faţă, „tehnicianul” Becali se ascunde în spatele lui Nicolae Dică. În această seară, Viitorul şi FCSB sunt unite de aceeaşi misiune, calificarea în ultimul tur preliminar (play-off) al Ligii Campionilor, adică la o singură „dublă” distanţă de grupele celei mai bănoase competiţii din lume. Pentru că fotbalul se învârte în jurul banilor, Hagi şi Becali visează la „masa bogaţilor”, dar s-ar mulţumi şi cu o calificare în grupele Ligii Europa.


    Ţîru vrea să înscrie în poarta ciprioţilor
Ţîru vrea să înscrie în poarta ciprioţilor

Conform regulamentului UEFA, echipele eliminate în play-off-ul Ligii Campionilor sunt redirecţionate automat în grupele Ligii Europa, acolo unde premiile financiare au crescut destul de mult în ultimii ani. Mai exact, dacă vor depăşi astăzi examenele APOEL Nicosia şi Viktoria Plzen, campioana şi vicecampioana României îşi vor asigura cel puţin câte 10 milioane de euro. De unde aceşti bani? În primul rând, prezenţa în grupele Ligii Europa e răsplătită cu 2,6 milioane, la care se adaugă alte 3 milioane, o dulce consolare pentru formaţiile eliminate în play-off-ul Ligii Campionilor. La aceste 5,6 milioane de euro se adaugă banii din vânzarea biletelor la partidele din grupe, bonusurile pentru punctele obţinute, dar şi cota de market-pool alocată la final. Astfel, e greu de crezut că reţeta financiară pentru calificarea în grupele Ligii Europa poate fi sub 10 milioane de euro.

În Liga Campionilor miza se triplează

Chiar dacă mai e mult până acolo, Hagi şi Becali speră să dea marea lovitură, calificarea în grupele Ligii Campionilor. Aici, premiile oferite de UEFA sunt mult mai consistente decât în Liga Europa, doar simpla participare fiind răsplătită cu 12,7 milioane de euro. Per total, în funcţie şi de tragerea la sorţi, dar şi de punctele realizate, Viitorul şi FCSB ar putea ajunge fără mari probleme la încasări de aproape 30 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net