N-aveţi faţă de Mondiale!

Ultima actualizare:

    fotomontaj: Click!
fotomontaj: Click!

Vrem la Mondiale, dar nu dăm gol de patru meciuri şi suntem „călăriţi” acasă de echipe din eşalonul doi al fotbalului continental, gen Danemarca. De la portar până la ultima rezervă, naţionala României n-are dreptul nici măcar să viseze la turnee finale.

La Euro 2016 am ajuns cu chiu, cu vai, cu mulţi de 0-0, beneficiind în primul rând de o grupă foarte slabă şi de sistemul permisiv de calificare. Pentru că ulciorul nu merge de multe ori la apă, e clar că nu ne putem baza pe aceeaşi reţetă de calificare şi pentru Mondialul 2018. Din păcate, naţionala lui Daum dă semne că se mulţumeşte cu puţinul oferit de meciuri precum cel cu Danemarca. Într-o partidă în care ai nevoie de victorie, e inadmisibil să n-ai nici măcar un corner pe parcursul a 90 de minute, pe teren propriu. Mai mult, le-am dat posesia danezilor (44% - 56%), iar în ultima jumătate de oră s-a observat o cădere fizică inexplicabilă, mulţi dintre internaţionalii noştri abia ţinându-se în ghete. În aceste condiţii, în ciuda ocaziilor monumentale ale lui Keşeru, scorul de 0-0 e mult peste ceea ce meritam după un asemenea meci. Şi atunci ce să facem la Mondialul de anul viitor, alături de marile forţe fotbalistice ale planetei?

Optimiştii ar crede că prestaţia de duminică a tricolorilor n-a fost decât un accident, dar realitatea spune altceva. În ultimele patru meciuri (0-0 cu Kazahstan, 0-3 cu Polonia, 0-1 în amicalul cu Rusia şi 0-0 cu Danemarca), România n-a dat gol, un record negru cu care ne-am mai întâlnit în urmă cu şapte decenii, în perioada 1947-1948, atunci când nici selecţionerul Daum nu era născut. „Păcăleala” cu Armenia (acel 5-0 cu om în plus tot meciul) nu ne ţine de cald şi nu poate schimba imaginea unei echipe naţionale de mâna a doua, care n-are faţă în acest moment de un turneu final de campionat mondial.

Scenariu SF: Batem în Polonia şi ne calificăm!


    Săpunaru a fost  unul dintre cei  mai buni româniFoto: David Muntean
Săpunaru a fost unul dintre cei mai buni româniFoto: David Muntean

Fără să se bazeze pe lucruri concrete, selecţionerul Christoph Daum şi majoritatea tricolorilor speră în continuare să fie prezenţi la turneul final de anul viitor. “Credem în calificare. E dureros, dar în următorul meci sper că vom face un pas înainte. Trebuie să ne uităm la clasament, în continuare totul e posibil”, a spus Daum. Următoarea partidă a României e şi cea mai dificilă din actualele preliminarii, în deplasare cu Polonia (10 iunie), iar victoria ne e necesară ca aerul. Motivul e simplu. Chiar dacă vom reuşi până la urmă să smulgem locul doi în grupă, contează şi câte puncte adunăm pentru a prinde colacul de salvare oferit de cele patru duble de “baraj”. Sistemul de calificare la Mondiale e unul foarte exigent şi exclude de la baraje una dintre cele nouă formaţii care se clasează pe poziţiile secunde. Deocamdată, la jumătatea preliminariilor, chiar grupa României e cea care oferă cea mai slabă echipă de pe locul doi, semn că tricolorii se pot considera deja cu cuţitul la os.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net