Mutu, prins din nou în «Ofsaid»

Ultima actualizare:

    Mutu a avut cea mai bună perioadă ca jucător la FiorentinaFoto: AFP
Mutu a avut cea mai bună perioadă ca jucător la FiorentinaFoto: AFP

Problemele cu justiţia se ţin scai de Adrian Mutu. Proaspătul jucător al echipei ASA Târgu Mureş apare pe o listă mai lungă de fotbalişti şi conducători care au încercat să „dribleze” statul italian.

O reţea vastă de evaziune fiscală a intrat în atenţia Gărzii Financiare din Peninsulă. În dosarul numit sugestiv „Ofsaid”, autorităţile italiene au pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 12 milioane de euro, afectaţi fiind nu mai puţin de 64 de suspecţi. Printre jucătorii vizaţi se află şi Adi Mutu, care a evoluat în Serie A în cea mai mare parte a carierei, la şase cluburi (Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina şi Cesena).

„Briliantul” e într-o companie selectă, alături de preşedinţii Adriano Galliani (AC Milan), Claudio Lotito (Lazio) şi Aurelio De Laurentiis (Napoli), dar şi de fotbalişti cu greutate care au trecut prin Serie A (cei mai cunoscuţi sunt Hernan Crespo, Ezequiel Lavezzi şi Diego Milito). Deocamdată, nu se cunosc exact acuzaţiile aduse lui Mutu, dar cel mai probabil acestea vizează fraudele fiscale făcute cu ocazia transferurilor. „E un fenomen generalizat”, au spus procurorii, care ieri şi-au început cercetările cu o descindere la sediul clubului AC Milan.

L-a costat «alianţa» cu Moggi?

Mai mulţi agenţi de fotbalişti se află printre persoanele cercetate, inclusiv Alessandro Moggi (fiul fostului preşedinte de la Juventus, Luciano Moggi), cel care l-a impresariat pe Mutu în cea mai bună perioadă a carierei sale. Implicat şi în celebrul scandal „Calciopoli”, Moggi şi-a pierdut licenţa de impresar în 2009. Până atunci, Mutu a fost ajutat de Alessandro Moggi să ajungă la Juventus în 2005 (deşi era suspendat de Chelsea), iar apoi să se transfere la Fiorentina în schimbul a opt milioane de euro.

A primit 14 luni de închisoare cu suspendare

La finalul anului trecut, Adrian Mutu şi-a primit „nota de plată” pentru un incident petrecut în Italia în 2010, atunci când românul a luat la bătaie un chelner kosovar. Pentru leziuni, injurii şi ameninţări aduse victimei sale, Mutu a primit în acest caz un an şi două luni de închisoare cu suspendare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net