Mutu îi forţează mâna lui Piţi

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu este cel mai bun jucător al Petrolului în acest început de sezonFoto: Răzvan Păsărică
Adrian Mutu este cel mai bun jucător al Petrolului în acest început de sezonFoto: Răzvan Păsărică

Adrian Mutu şi-a închis în nas uşa de la echipa naţională, desfiinţându-l pe Victor Piţurcă şi metodele sale. Toată lumea considera că, ajuns la 35 de ani, Mutu e oricum terminat, iar acuzaţiile la adresa selecţionerului reprezintă doar un fel de răbufnire de final. N-a fost însă aşa.

După un prim sezon slab la Petrolul, Mutu a explodat în startul noii stagiuni, unde aproape are o medie de un gol pe meci. A înscris în ambele jocuri cu Viktoria Plzen, din preliminariile Ligii Europa, dar şi în campionat, împotriva lui FC Botoşani şi CSMS Iaşi. Astfel, focul de paie se transformă într-un adevărat incendiu şi Mutu redevine brusc cel mai în formă atacant român al momentului. Cum este mai puţin de o lună până la debutul în preliminariile pentru Euro 2016, care va avea loc împotriva Greciei, pe 7 septembrie, toată lumea cere pace între Mutu şi Piţurcă şi pe jucător în teren la Atena.

Marica şi Stancu joacă doar un meci până la cel cu Grecia

Iar cerinţa nu e deloc utopică. Sigur, pare pripit să spui că „Briliantul” e cel mai în formă vârf, având în vedere că ligile unde evoluează alţi atacanţi români n-au început încă, dar până şi acest lucru funcţionează în favoarea petrolistului. Oricât ar fi Ciprian Marica, Bogdan Stancu sau Marius Niculae de bine pregătiţi, sezonul în Turcia începe cu doar o săptămână înainte de jocul cu Grecia şi cei trei atacanţi de bază nu vor avea decât un singur meci oficial în picioare.

Orice divergenţe planează între jucător şi selecţioner,  «Briliantul» e cel mai în formă atacant român şi nu poate  lipsi la startul preliminariilor pentru Euro 2016
Orice divergenţe planează între jucător şi selecţioner, «Briliantul» e cel mai în formă atacant român şi nu poate lipsi la startul preliminariilor pentru Euro 2016

Raportându-ne la barajul cu Grecia, ultima partidă oficială a României, în atac mai pot apărea doar Claudiu Keşeru şi Gicu Grozav, dar ei nu joacă titulari la Steaua, respectiv Terek Groznîi, şi e posibil chiar să nici nu mai fie chemaţi. În aceste condiţii, e clar că selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să lase orgoliile la o parte şi să-l cheme la lot pe Mutu, pentru că nu va avea la dispoziţie un atacant mai în formă la startul viitoarelor preliminarii.

Vrea să bată recordul de la Dinamo şi Parma

Startul fulminant de sezon pe care Adrian Mutu îl are la Petrolul, pentru care a marcat deja patru goluri, duce cu gândul la recordurile „Briliantului” din trecut. Cele mai bune sezoane ale sale din punct de vedere al reuşitelor au fost cele din 1999-2000, când juca la Dinamo, şi 2002-2003, când evolua pentru Parma. În fiecare din cele două stagiuni a marcat câte 18 goluri, record personal. Dacă va continua tot aşa, are şansa ca la final de carieră să-şi bată propriile cifre.

Lucescu: «Piţurcă e obligat să-l cheme pe Mutu!»

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Lobby şi chiar presiune foarte mare face pentru „Briliant” şi familia Lucescu. Dacă Răzvan, antrenorul său de la Petrolul, e mai ponderat, Mircea Lucescu spune lucrurilor pe nume. „Piţurcă va fi obligat să-l aducă la naţională pe Mutu dacă el va confirma şi în următoarele meciuri de campionat şi de Liga Europa. Un jucător ca Mutu cu greu găseşti. La el se pune doar problema capacităţii de a se concentra pe profesia lui, atâta tot. Dar după cât timp a fost criticat, acum merită felicitat”, a spus tehnicianul lui Şahtior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net