Mutu, în Europa după cinci ani

Ultima actualizare:

    Adi Mutu a marcat patru goluri în meciurile de pregătire din cantonamentul slovenfoto: răzvan păsărică
Adi Mutu a marcat patru goluri în meciurile de pregătire din cantonamentul slovenfoto: răzvan păsărică

Petrolul va porni diseară într-un nou drum spre grupele Ligii Europa, ratate anul trecut după dubla cu Swansea. De această dată, „lupii” au un atu important, Adrian Mutu, disperat după meciuri internaţionale cu miză.

Mutu are experienţă la toate nivelele, dar rămâne de văzut dacă şi-o mai aduce aminte. Asta pentru că meciul cu albanezii de la Flamurtari, care se va juca diseară, pe “Ilie Oană”, de la 19.30, în direct pe Digi Sport, vine după o mare pauză europeană. Mai exact, „Briliantul”, care are în palmares 25 de meciuri în Liga Campionilor şi 22 în Cupa UEFA sau Liga Europa, n-a mai evoluat într-o astfel de partidă de la 4 noiembrie 2009. Era atunci un meci în tricoul Fiorentinei, împotriva lui Debrecen, în grupele Ligii Campionilor.

Mutu a marcat un gol în acea victorie cu 5-2, după care a venit absenţa europeană de cinci ani. Meciul cu Flamurtari vine la aproape 16 ani de la debutul lui Mutu în cupele europene. La 22 iulie 1998, „Briliantul” avea 19 ani şi juca 84 de minute pentru FC Argeş, împotriva lui Dinamo Baku, din Azerbaidjan. Piteştenii au câştigat atunci cu 5-1.

„Trebuie să avem altă mentalitate faţă de anul trecut, când am pierdut prea uşor unele meciuri. O calificare în grupele Europa League ar fi importantă pentru echipă”, a afirmat atacantul de 35 de ani.

Albanezii au o primă de 250.000 €

Conducătorii celor de la Flamurtari îşi dau seama că şansele să se califice în dauna Petrolului din Ploieşti sunt infime şi de aceea fac toto ce pot ca să producă surpriza. Astfel, cu o zi înainte ca jucătorii albanezilor să vină în România, patronul echipei le-a promis acestora o primă de 250.000 de euro, adică aproximativ cât a luat câştigătoarea Cupei României în sezonul trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net