Moţi e steaua noastră din Ligă

Ultima actualizare:

    După ce a eliminat Steaua, jucând şi ca fundaş şi ca portar, Cosmin Moţi se luptă diseară în Liga Campionilor cu LiverpoolFoto: Mediafax
După ce a eliminat Steaua, jucând şi ca fundaş şi ca portar, Cosmin Moţi se luptă diseară în Liga Campionilor cu LiverpoolFoto: Mediafax

După ce au eliminat Steaua în ultimul tur preliminar, Cosmin Moţi şi colegii săi de la Ludogoreţ debutează astăzi în grupele Ligii Campionilor pe terenul lui Liverpool. Fostul dinamovist e unicul reprezentant al fotbaliştilor români la „masa bogaţilor”.

În ultimii ani, ne-am obişnuit cu prezenţe masive ale fotbaliştilor români în serile de Liga Campionilor. În primul rând, pentru prima dată după 2005, competiţia de elită de pe Bătrânul Continent porneşte la drum fără nici o echipă românească. De asemenea, lista stranierilor calificaţi în grupele Ligii a fost mereu una consistentă, jucători precum Cristi Chivu, Răzvan Raţ Cristi Săpunaru sau Ciprian Marica luptându-se an de an cu marile forţe ale Europei. Din păcate, lucrurile au luat o turnură neplăcută pentru fotbalul românesc în această toamnă. Mai întâi, a venit eliminarea dramatică în play-off a campioanei Steaua, roş-albaştrii aflându-se la doar câteva minute de calificare.

Cosmin nu ştia unde să sară

Totul s-a năruit la Sofia, în returul cu Ludogoreţ, când bulgarii au întors victoria Stelei din tur şi s-au impus prin inspiraţia fostului dinamovist Cosmin Moţi, care şi-a pus mănuşile de portar şi a şocat întreaga planetă. Pe lângă faptul că şi-a trecut în CV eliminarea Stelei, Moţi a ajuns să fie singurul jucător român din loturile celor 32 de formaţii care vor juca începând de astăzi în grupele Ligii. Teoretic, ar mai fi şi Lobonţ de la AS Roma, însă portarul nostru nu va avea drept de joc, nefiind inclus pe lista UEFA a italienilor. În rest, Chivu s-a lăsat de fotbal, Marica şi Raţ au făcut paşi înapoi, iar de Săpunaru nu se mai aude nimic. Nici alte prezenţe pasagere (gen Pantilimon cu Manchester City) nu mai avem, astfel că ne vom consola privindu-l pe Moţi în grupa de foc cu Real Madrid, Liverpool şi Basel. Bineînţeles, înainte de vizita pe care Ludogoreţ o va face pe celebrul stadion al lui Liverpool, „Anfield”, presa britanică i-a oferit spaţii largi eroului Cosmin Moţi. Internaţionalul nostru a fost solicitat să detalieze încă o dată momentul de inspiraţie avut la penalty-urile contra Stelei. „Presiunea mare era pe ei, pentru că aşteptau să marcheze uşor. Adversarii nu ştiau însă ceea ce urmează să fac. Nici eu nu ştiam în ce parte mă voi arunca. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Dacă apăr va fi ceva extraordinar. Dacă nu, nimeni nu va avea ce să îmi reproşeze. Dar am avut noroc”, a recunoscut Moţi.

Lucescu, la a noua încercare


    Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

În ultimul deceniu, visul declarat al lui Mircea Lucescu a fost să câştige Liga Campionilor cu ucrainenii de la Şahtior. Până acum, „Il Luce” a bifat cu gruparea din Doneţk opt prezenţe în faza grupelor, performanţa maximă fiind atinsă în sezonul 2010-2011, sferturi de finală. La a noua tentativă, Lucescu şi Şahtior beneficiază de o grupă abordabilă, cu FC Porto, Athletic Bilbao şi BATE Borisov. Primul meci al „minerilor” e programat mâine, în Ţara Bascilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net