Moraru a debutat la Rapid cu o umilinţă

Ultima actualizare:
Rapidiştii trebuie să aibă grijă de tricouri
Rapidiştii trebuie să aibă grijă de tricouri

Valerii Moraru s-a prezentat oficial ca patron al Rapidului cu doar câteva ore înainte de meciul anului pentru orice fan vişiniu: cel cu Steaua. Din punct de vedere al rezultatului a început prost, sub ochii săi şi ai familiei aduse pe Giuleşti, Rapid fiind umilită de Steaua cu 3-1. Meciul greu pentru basarabean abia acum începe însă.

Afaceristul a promis multe la conferinţa de presă, dar realismul trebuie cernut de gargară. Singurul lucru concret realizat până acum de moldovean a fost înlocuirea în timp record a bannerelor publicitare. Practic, pozele cu Hanul Vlăsia, afacerea lui Nicolae Cristescu, au dispărut, iar în locul lor au apărut cele cu Perla Covasnei şi Azuga Waters, afacerile lui Valerii Moraru. Promisiunea acordării unei prime de 30.000 de euro jucătorilor în cazul unei victorii cu Steaua a rămas în vânt după rezultatul final. Un alt fapt care trebuie punctat din start despre basarabean este acela că el e de fapt creditorul Rapidului, nu patron efectiv. Asta pentru că, aşa cum a spus şi în faţa presei, toţi banii pe care îi va băga în club vor veni sub forma unui împrumut cu acte, ca la bancă, după exemplul George Copos. E vorba despre cei 2,5 milioane de lei şi 1,5 milioane de euro. La foamea care e la Rapid acum, orice ban e binevenit pe orice cale şi din această cauză nimeni nu s-a obosit să sesizeze diferenţa. 

A venit la meci însoţit de fiica sa

Moraru a plecat supărat de la stadion, dar a promis achitarea salariilor jucătorilor în această săptămână, dar şi şase transferuri care să întărească lotul de jucători. Moldoveanul cu o avere de aproximativ 35 de milioane de euro şi studii în pedagogie la Sankt Petersburg intenţionează să mai facă o schimbare importantă la echipă. Proaspăt instalatul Ionel Ganea nu e pe placul lui Moraru, care n-a fost consultat înainte de semnarea contractului cu antrenorul, şi are zilele numărate la Rapid. Acesta va pleca din Giuleşti în următoarele două, trei săptămâni, imediat cum obiectivul de 17 puncte în 10 etape nu va mai putea fi atins. În locul său va veni cel mai probabil Marius Şumudică, acum antrenor la Concordia. Următoarea partidă pentru Rapid în noua eră este cu Viitorul Constanţa, la Chiajna.

Au un singur rând de echipament


    Rapidiştii trebuie să aibă grijă de tricouriFoto: Răzvan Păsărică
Rapidiştii trebuie să aibă grijă de tricouriFoto: Răzvan Păsărică

Starea de sărăcie din Giuleşti a fost demonstrată şi de o fază penibilă care a avut loc la finalul jocului dintre Rapid şi Steaua. Căpitanul Daniel Pancu a fost asaltat de către copii şi suporteri care i-au cerut ca suvenir tricoul său de joc cu numărul 8, dar acesta le-a oferit tuturor un răspuns halucinant. „Vi l-aş da cu mare plăcere dar am doar unul singur. Dacă vi-l dau pe ăsta n-am cu ce să mai joc”, le-a transmis marcatorul giuleştenilor, dovadă că aceştia rulează în campionat cu un singur rând de echipament.

S-au menajat pentru Aktobe

Nimeni nu poate concepe ca o echipă să-şi menajeze cei mai importanţi jucători într-un Rapid – Steaua, dar am trăit s-o vedem şi pe asta. Diferenţa între loturi este atât de mare încât Gălcă n-a văzut niciun risc la orizont. Primul 11 al Stelei n-a mai arătat la fel de improvizat ca în jocul din Cupa Ligii, dar tot i-au lipsit piesele grele. Cu excepţia suspendatului Sânmărtean, cei care au stat pe tuşă au făcut-o pentru că aşa a ales antrenorul. Varela a simţit ceva dureri la un picior şi nici n-a mai fost trecut în lotul de 18, noua achiziţie Lemnaru a fost lăsat şi el pe afară, iar Chipciu, Tănase şi Iancu au început meciul ca rezerve. Primii doi au intrat pe teren abia în minutele 53 şi 57, iar puştiul din atac a prins ultimele 20 de minute, lăsându-l să se odihnească puţin şi pe marcatorul Claudiu Keşeru. Toate aceste decizii au fost luate pentru ca roş-albaştrii să fie odihniţi şi apţi 100% pentru turul cu Aktobe, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, care se va juca miercuri în Kazahstan. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net