Mititelu l-a pârât la DNA pe şeful FRF

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu împlineşte chiar azi un an de când a fost ales la cârma Federaţiei Române de FotbalFoto: Mediafax
Răzvan Burleanu împlineşte chiar azi un an de când a fost ales la cârma Federaţiei Române de FotbalFoto: Mediafax

Adrian Mititelu nu mai are echipă după falimentul Universităţii Craiova şi, devenit procesoman în toată regula, se ţine de reclamaţii la DNA. Acum, îl acuză pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, că a prejudiciat FRF lăsându-l pe Victor Piţurcă să plece de la naţională fără a plăti compensaţii.

„Am reclamat modul în care a rupt contractul lui Victor Piţurcă. E necurată acea reziliere. Va face puşcărie. În primul rând că decizia trebuia trecută prin Comitetul Executiv, nu s-o ia singur, iar apoi, şi dacă a trecut-o, Federaţia a fost păgubită cu cel puţin un milion de euro prin acceptarea ca Piţurcă să nu mai plătească respectiva clauză. E vorba de o infracţiune de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave”, a declarat Mititelu la sport.ro.

Preşedintele FRF recunoaşte investigaţia, dar spune că a procedat corect. „Ştiu că DNA anchetează plecarea lui Piţurcă de la naţională. Nu am fost chemat încă să dau declaraţii. Orice persoană care are un contract de muncă, prin codul muncii, nu plăteşte angajatorului când pleacă”, a afirmat acesta.Răzvan Burleanu a declarat, la 27 octombrie 2014, că FRF nu a fost prejudiciată prin încetarea contractului cu Piţurcă, precizând că renunţarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost şi în „interesul fotbalului românesc”. „Vă asigur că toate procedurile în ceea ce priveşte rezilierea contractului cu Victor Piţurcă s-au respectat”, spunea preşedintele FRF. El a menţionat că membrii Comitetului Executiv au votat decizia Comitetului de Urgenţă prin care el era mandatat să negocieze rezilierea contractului cu Piţurcă.

Răzvan Burleanu: "Am vrut să plec după trei luni"

Răzvan Burleanu va împlini azi un an ca şef al Federaţiei Române de Fotbal şi într-un interviu acordat ziarului Adevărul, acesta şi-a radiografiat aceste 12 luni. În spatele termenilor tehnici sforăitori, limbajului de lemn şi frazelor plictisitor de lungi folosite de Burleanu, am ghicit un om plin de el şi patru aspecte definitorii ale acestei perioade. În primul rând, şeful FRF recunoaşte că a fost foarte afectat de criticile venite după câştigarea alegerilor şi a fost tentat să-şi dea demisia. „Am vrut să renunţ în primele trei luni de mandat, ca urmare a jignirilor triviale la adresa mea. Când mi-am dat seama că totul e regizat, am decis să mă dedic şi mai mult”, spune acesta. Burleanu a declarat apoi că simte un progres în modernizarea fotbalului românesc la nivel de copii şi juniori, legislaţie şi organizare, fapt pentru care îşi dă nota 10. Şeful FRF a continuat rememorând cel mai greu moment al acestui an de mandat, golul egalizator al lui Balazs Dzsudzsak, din România – Ungaria, 1-1, şi a încheiat cu o înţepătură la adresa marelui său rival, Mircea Sandu. „Nu ne poate reprezenta în Comitetul Executiv al UEFA cineva care a făcut rău fotbalului românesc. Nu am avut nici măcar un feed-back pozitiv din partea personalităţilor europene în privinţa acestui domn, ba din contră, aşa că şansele să fi fost votat deveneau minime”, a spus Burleanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net