Miriuţă este noul antrenor al "câinilor"

Ultima actualizare:

    Vasile Miriuţă  a fost dorit şi  în trecut  la Dinamo
Vasile Miriuţă a fost dorit şi în trecut la Dinamo

Vasile Miriuţă, 48 de ani, s-a înţeles ieri cu şefii „câinilor” şi va debuta duminică în derby-ul cu FCSB. Plecarea lui Cosmin Contra de la Dinamo ca selecţioner a provocat o reacţie în lanţ. Postul său va fi ocupat de Miriuţă, cel care va lăsa locul liber la Chiajna.

Tehnicianul Vasile Miriuţă va fi pus într-o postură inedită mâine fiindcă va conduce ultimul său meci al ilfovenilor chiar împotriva „câinilor”, aceştia urmând a fi pregătiţi de secunzii lui Contra. Însă, joi, antrenorul de 48 de ani va semna oficial şi va conduce „haita” în derby-ul cu rivala FCSB. Pe lista pentru postul de antrenor au mai fost şi doi străini, Mandorlini şi Effenberg, sau Claudiu Niculescu, dar acţionarul Ionuţ Negoiţă l-a ales pe Vasile Miriuţă.

Alegerea a fost justificată din mai multe motive: a mai negociat cu roş-albii în trecut, de trei ori, şi i s-a promis că va ocupa acest post cu prima ocazie, e recunoscut ca dinamovist şi deci relaţia cu fanii va fi excelentă şi totodată a obţinut rezultate notabile la formaţiile pe care le-a pregătit. Oricum, Miriuţă va avea acelaşi obiectiv ca cel impus lui Contra, titlul. De asemenea, contractul e valabil pe un an cu opţiune de prelungire pentru încă unul şi cel mai probabil salariul va fi asemănător cu al fostului antrenor, 10.000 de euro lunar.

Cert e că tratativele dintre antrenor şi şefii “câinilor” au durat foarte puţin, mai ales că bucureştenii nu au fost nevoiţi să achite nimic celor de la Chiajna. Tehnicianul se asigurase din timp printr-o clauză prin care putea pleca oricând de la club în cazul unei oferte avantajoase.

Contra a plecat gratis

simeon stalpnicul png

Cosmin Contra a anunţat că Negoiţă nu l-a pus să mai plătească clauza de reziliere de 60.000 de euro, deşi “Guriţă” a părăsit echipa înainte de finalizarea acordului. “Domnul Negoiţă a înţeles că-mi doresc foarte mult să ajung la echipa naţională şi nu s-a mai vorbit în nici un moment de clauza de reziliere. A fost dispus să mă lase. Le mulţumesc tuturor celor de la Dinamo”, a spus noul selecţioner, care va fi prezentat vineri în funcţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net