Mirel Rădoi, salvat de tinerii Tudorie şi Mihalcea

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi  a obţinut  prima victorie  din cariera  de antrenorFoto: Răzvan Păsărică
Mirel Rădoi a obţinut prima victorie din cariera de antrenorFoto: Răzvan Păsărică

Campionii de la Steaua au arătat mari lacune în amicalul cu ruşii de la Rubin Kazan, dar au fost scăpaţi de Alex Tudorie (19 ani) şi Gabi Iancu (21 de ani). Faza celui de-al doilea gol a fost creaţia lui Vlad Mihalcea, cel care la 16 ani îmbină perfect fotbalul şi muzica pe acorduri de hip-hop.

Prima victorie a ­campioanei în cantonamentul din Austria a venit chinuit, după ce până acum înregistrase un eşec şi o remiză. Românii au fost conduşi după nici jumătate de oră de joc, iar Tudorie a egalat după o gafă în apărarea adversă.

Însă adevăratul star a fost Vlad Mihalcea, adus în vară de la FC Braşov. El a driblat, a pasat decisiv în faţa ­porţii şi Iancu a adus victoria. Puştiul nu s-a oprit aici şi a „arat” banda stângă, determinându-l pe Rădoi să anunţe la finalul meciului că va conta pe el şi în meciurile oficiale. „Are personalitate şi tupeu în joc, ceea ce e o calitate rară printre fotbaliştii români. Va rămâne în lotul echipe mari şi depinde doar de el să ajungă în primul 11”, a spus antrenorul.

Mihalcea impresionează şi la alt capitol: compune melodii hip-hop, iar cu una dintre ele, cu versuri obscene, a şi ajuns într-un studio.

Totuşi, mijlocaşul crescut la FC Braşov pune fotbalul pe primul plan şi e apreciat şi la loturile naţionale. La Under 15 a fost sub comanda lui Răducioiu, iar antrenorul l-a remarcat. "Dudu", aşa cum e strigat de colegi, obişnuia să urmărească pe DVD meciurile ce­lebre ale fostului mare ata­cant şi apoi cei doi le ana­lizau.

A ajuns şi om de bază la Under 17, însă nu a neglijat niciodată şcoala. Spre exemplu, la admiterea la liceul de informatică din Braşov a fost acceptat cu nota 9.50. Mama sa, Mariana, e cea care l-a îndemnat mereu să studieze, în timp ce tatăl Felix, fost jucător la Braşov, i-a insuflat dragostea pentru fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net