Mirel Rădoi dă «restart» contra mentorului Cîrţu

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi a debutat  în prima ligă sub  îndrumarea lui Sorin Cîrţu
Mirel Rădoi a debutat în prima ligă sub îndrumarea lui Sorin Cîrţu

Meciul Craiova – Steaua din duminică seară (23 august) e în primul rând o confruntare specială între Sorin Cîrţu şi Mirel Rădoi. În 1999, la Extensiv, actualul antrenor al oltenilor îl descoperea pe puştiul care avea să devină ulterior căpitanul şi simbolul roş-albaştrilor.

Mirel Rădoi n-a avut prea mult timp să-şi lingă rănile după eşecul cu Rosenborg de joi şi după joaca de-a demisia de vineri. Practic, tehnicianul de 34 de ani se află la startul unui nou mandat pe banca Stelei, care începe dumincă la Craiova, într-un meci extrem de delicat. Pe lângă faptul că Steaua e în corzi şi trebuie să se reinventeze, Mirel Rădoi simte asupra sa o presiune suplimentară.

Destinul a făcut ca el să revină în această partidă pe arena Extensiv, acolo unde a evoluat ca jucător în primul său sezon ca fotbalist profesionist.(1999-2000). Ca şi cum nu era de-ajuns, Rădoi îl va avea duminică (23 august) ca adversar direct pe Sorin Cîrţu, nimeni altul decât antrenorul lui Extensiv în urmă cu 16 ani.

De altfel, experimentatul tehnician de 59 de ani a fost cel care l-a ochit pe puştiul Rădoi la Turnu-Severin, insistând pentru transferul imediat al acestuia la Craiova. Se spune că Sorin Cîrţu a investit bani din propriul buzunar la acea vreme pentru a-l avea sub comandă pe Mirel Rădoi. După numai un an, în vara lui 2000, acesta din urmă făcea pasul cel mare spre Steaua şi spre naţionala României.

Sorin Cîrţu a comentat cu umor situaţia neplăcută a lui Mirel Rădoi, care nu-şi poate lua licenţa de antrenor fiindcă nu şi-a terminat studiile. „Poate dacă ar mai fi stat la Extensiv în anii ăia, mai mult cxa sigur îl ajutam să ia şi BAC-ul şi n-ar mai fi avut nici o problemă să se facă antrenor”, a declarat Cîrţu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net