Mircea Lucescu se bate singur cu Occidentul

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu  termină la vară  contractul cu ŞahtiorFoto: AP
Mircea Lucescu termină la vară contractul cu ŞahtiorFoto: AP

Mircea Lucescu are un nou motiv de mândrie la cârma formaţiei Şahtior Doneţk. Calificaţi în sferturile Ligii Europa după o dublă victorie cu Anderlecht (3-1 şi 1-0), ucrainenii s-au trezit într-o companie selectă, alături de alte 15 cluburi din Vestul Europei.

După ce a bătut-o pe Anderlecht şi acasă, şi în deplasare, Mircea Lucescu a aruncat un ochi pe tabloul celor două competiţii continentale şi a remarcat că nu-i ajutat de nimeni în lupta cu marile forţe ale Europei. “Nu mă gândesc la câştigarea Ligii Europa, o vom lua meci cu meci. Trebuie observat că Şahtior Doneţk este singura formaţie din Europa de Est aflată în acest moment în cupele europene”, a declarat antrenorul român de 70 de ani.

Într-adevăr, Liga Campionilor şi Liga Europa n-au lăsat prea mult loc în acest sezon pentru ţările mici. Ucraina cu Şahtior şi Cehia cu Sparta Praga ar fi singurele invitate la “masa bogaţilor”, alături de cluburile din cele mai tari campionate ale Bătrânului Continent (cu excepţia Italiei, care nu mai are nici o echipă în sferturi). Cum praghezii sunt încadraţi în Europa Centrală, Şahtior poartă pe umeri onoarea fotbalului est-european.

În urmă cu şapte ani (2008-2009), Şahtior Doneţk câştiga Liga Europa după ce a fost eliminată din grupele Ligii Campionilor. La fel s-a întâmplat şi în stagiunea actuală, echipa lui Mircea Lucescu ocupând locul al treilea într-una din grupele Ligi şi fiind astfel redirecţionată spre fazele eliminatorii ale Ligii Europa. De altfel, după parcursul perfect din 2009, “Il Luce” şi jucătorii săi au bifat cea mai bună performanţă în a doua competiţie europeană.

Elevii lui Lucescu  s-au bucurat pentru  calificarea în sferturi
Elevii lui Lucescu s-au bucurat pentru calificarea în sferturi

Cu Braga în sferturi. Ce noroc!

Pentru a doua oară la rând, Mircea Lucescu a avut şansă la tragerea la sorţi. Astfel, după ce în optimi a picat cu Anderlecht, Şahtior a evitat încă o dată echipele cu nume rămase în competiţie. La tragerea la sorţi a sferturilor Ligii Europa, ucrainenii au „pescuit” cel mai abordabil adversar, gruparea portugheză Sporting Braga. Mai mult, Şahtior va disputa manşa secundă acasă, detaliu care se poate dovedi decisiv în tentativa „minerilor” de a se califica în semifinale.

Derby Barcelona – Madrid în Ligă

Tor vineri, la sediul UEFA a avut loc şi tragerea la sorţi a “dublelor” din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Cele opt echipe rămase au fost introduse în aceeaşi urnă, fără capi de serie. Sorţii au decis o confruntare de foc între Barcelona şi Atletico Madrid, adică formaţiile care se duelează pentru titlul de campioană în Spania. Paris Saint-Germain – Manchester City va fi celălalt cap de afiş al sferturilor.

Şi-a făcut selfie-uri la Bruxelles

În condiţiile în care Şahtior câştigase destul de categoric manşa tur cu Anderlecht (3-1), Lucescu şi elevii săi s-au deplasat extrem de relaxaţi la Bruxelles, unde au obţinut o nouă victorie (1-0). Astfel, în preziua meciului, delegaţia ucraineană a ieşit la o plimbare prin capitala Belgiei, ocazie perfectă pentru amintiri fotografice. Mircea Lucescu a încercat chiar şi câteva selfie-uri în principala piaţă a oraşului.

Ţările prezente în sferturile cupelor europene

Ţară    Număr de echipeSpania    6 - Barcelona, Real Madrid, Atletico, Sevilla, Bilbao, VillarrealGermania    3 – Bayern, Dortmund, WolfsburgAnglia    2 – Manchester City, LiverpoolPortugalia    2 – Benfica, BragaFranţa    1 – Paris Saint-GermainCehia    1 – Sparta PragaUcraina    1 – Şahtior Doneţk

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net