Mircea Lucescu, în ''război'' cu Mafia

Ultima actualizare:
Kia Joorabchian
Kia Joorabchian

Mircea Lucescu trece prin clipe dificile în Ucraina. Pentru că jucătorii săi au dat bir cu fugiţii chiar înainte de Supercupa cu Dinamo Kiev, „Il Luce” vorbeşte chiar de implicarea Mafiei.

În 35 de ani de antrenorat, Mircea Lucescu n-a fost pus niciodată într-o situaţie atât de delicată. Cel mai titrat tehnician român trebuie să gestioneze haosul care s-a instalat la Şahtior Doneţk, campioana ultimelor cinci sezoane în Ucraina. Conflictul de la graniţa cu Rusia şi catastrofa aeriană de acum câteva zile n-aveau cum să nu-şi pună amprenta pe echipa lui Lucescu. Astfel, se ştia de mai mult timp că Şahtior nu va mai disputa meciurile de acasă pe stadionul „Donbass” din Doneţk, ci se va muta la Harkov, oraş aflat în afara zonei de conflict ruso-ucrainene. În aceste condiţii, fără sprijinul propriilor suporteri, lupta pentru un nou titlu în Ucraina se anunţă din start mult mai dificilă pentru cei de la Şahtior.

Antrenorul a dat vina pe impresari

Până la prima etapă din campionat, programată la finalul săptămânii, „minerii” au de disputat astăzi Supercupa cu marea rivală Dinamo Kiev, prilej pentru Lucescu să ridice un nou trofeu cu Şahtior, al 20-lea de când e la timona ucrainenilor. Numai că, la întoarcerea din cantonamentul din Elveţia, Nea Mircea s-a trezit cu şase jucători lipsă. Este vorba de cinci brazilieni (Teixeira, Fred, Costa, Dentinho şi Ismaily) plus un argentinian (Ferreyra), care nu s-au îmbarcat de frica repetării unei tragedii precum cea a avionului Malaysia Airlines, doborât vineri de separatiştii ruşi. „A fost o răpire de jucători. Un impresar iranian, Kia Zoorabkhian, i-a strâns pe brazilieni după amicalul cu Lyon şi le-a spus să nu se mai întoarcă. Ţinta lui erau de fapt doi dintre ei, cei mai importanţi, Douglas Costa şi Teixeira. Acest Kia este un mafiot, e membru al Mafiei. Ne vom adresa la FIFA şi UEFA”, a fost prima reacţie a lui Lucescu. „Noi nu ne ducem la Doneţk. Jucăm meciul cu Dinamo Kiev la Lvov şi ne întoarcem la Harkov. Acolo vom sta până se rezolvă problema. Pentru siguranţa jucătorilor am mutat echipa din Doneţk”, a completat „Il Luce”, încercând să păstreze calmul în sânul lotului.

Ahmetov îi ameninţă pe fugari 

stadionul
stadionul

Patronul lui Şahtior, miliardarul Rinat Ahmetov, s-a declarat surprins de faptul că şase jucători au preferat să nu se întoarcă în Ucraina sub comanda lui Lucescu. În acelaşi timp, Ahmetov a pus presiune pe fugari, ameninţându-i cu sancţiuni financiare. „Nu exclud varianta ca aceşti jucători să se prezinte la echipă rapid. Ei au contracte pe care trebuie să le respecte. Cred că dacă nu vin, ei vor fi primii care vor avea de pierdut”, a declarat finanţatorul ucrainenilor.

Nu va mai juca la Bucureşti în Ligă 

Rinat Ahmetov
Rinat Ahmetov

Deşi exista posibilitatea, neconfirmată oficial, ca Şahtior să joace meciurile din grupele Ligii Campionilor la Bucureşti, pe Arena Naţională, varianta a picat. „Sunt în Ucraina patru alte stadioane capabile să organizeze meciuri din Liga Campionilor. Câtă vreme putem juca aici, nu vom pleca în altă ţară”, a declarat ieri Mircea Lucescu. În calitate de campioană a Ucrainei, Şahtior Doneţk e calificată direct în grupele celei mai importante competiţii continentale. 

Pe el dă vina


    Kia Joorabchian
Kia Joorabchian

Kia Joorabchian (43 de ani) e născut în Iran, dar are naţionalitate canadiană şi britanică. Nu se consideră impresar, ci om de afaceri, al cărui scop e să-i sfătuiască pe fotbalişti cu privirile la drepturile pe care le au în relaţiile cu cluburile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net