Mircea Lucescu, fabrica de bani

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu este de 11 ani la  Şahtior DoneţkFoto: Adevărul
Mircea Lucescu este de 11 ani la Şahtior DoneţkFoto: Adevărul

Echipa lui Mircea Lucescu scoate profit chiar dacă în Ucraina e stare de război. Tehnicianul român i-a lăsat să plece pe Douglas Costa şi Luiz Adriano, brazilieni pe care s-au obţinut 38 de milioane de euro, după ce au fost cumpărat cu ani în urmă cu doar şapte milioane de euro.

Mircea Lucescu e din 2004 la Şahtior şi de atunci trupa din Doneţk a început să domine fotbalul ucrainean, dar şi să se transforme într-o fabrică de bani. Reţeta lui “Il Luce” a fost să urmărească fotbalişti brazilieni, să-i cumpere, să-i crească la club, după care urma vânzarea, una cu un profit uriaş.

“De fiecare dată când pleacă un jucător, eu am deja în minte alţi doi-trei pe care să-i aduc la noi”, a povestit antrenorul mai demult.

Iar reţeta e una de succes, dovada fiind şi cele mai recente transferuri. Mijlocaşul Douglas Costa a semnat cu Bayern Munchen şi “minerii” au încasat 30 de milioane de euro. Un profit de 26 de milioane, având în vedere că a fost adus în 2010 de la Gremio pentru patru milioane.

Apoi, a urmat Luiz Adriano. Atacantul a fost dat către AC Milan contra opt milioane de euro şi din nou ucrainienii au avut de câştigat pentru că a fost adus de la Internacional Porto Alegre, în 2007, pentru trei milioane.

În total, “IL Luce” a realizat 31 de milioane în doar câteva zile de pe urma a doar doi jucători. Oricum, şi-n anii trecuţi românul a dat lovitura. Spre exemplu, în 2013 transferurile lui Willian, Fernandinho şi Mkhitaryan au adus o sută de milioane de euro în visteria clubului. “Am pierdut trei jucători importanţi, dar nu cred că este club în Europa care să câştige o sută de milioane de euro din transferuri”, a spus atunci Lucescu.

Cele mai scumpe transferuri de la Şahtior

Fernandinho
Fernandinho

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net