«Milionarii» care duc Liga mai departe

Ultima actualizare:

    Romario Benzar este  unul dintre cei mai  talentaţi jucători români din campionatul internFoto: sportpictures.eu
Romario Benzar este unul dintre cei mai talentaţi jucători români din campionatul internFoto: sportpictures.eu

În condiţiile plecărilor masive din ultimele două perioade de transferuri, Liga I se reia astăzi cu puţine „promisiuni” la capitolul jucătorilor de origine română.

Până la începutul lunii martie sunt programate ultimele cinci etape din sezonul regulat, după care se vor da bătăliile decisive din play-off şi play-out. Dincolo de obiectivele fiecărei echipe în parte, fotbalul românesc e chemat să producă noi „vedete”, care să acopere golurile lăsate recent de transferurile unor jucători cu greutate, precum Stanciu, Chipciu, Răzvan Marin sau Rotariu. În această analiză am lăsat la o parte „importurile” de afară, adică străinii care nu vor putea ajuta niciodată echipa naţională. Astfel, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, cel mai valoros jucător din Liga I în acest moment e indiscutabil stelistul Denis Alibec, evaluat la 2,5 milioane de euro. La mică distanţă e portarul Lung de la Astra (2,3 milioane de euro), însă apoi se cască o adevărată „prăpastie” de valoare. Sugestiv e faptul că podiumul de staruri autohtone din Liga I e completat de un alt portar, Niţă de la Steaua, cu o cotă de 1,8 milioane de euro.

În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să ne aşteptăm în această primăvară la exploziile unor jucători de perspectivă, care să ridice în acest fel şi nivelul campionatului intern. După cum arată lucrurile, vom sta cu ochii pe Tănase de la Steaua, pe Ivan de la Craiova, pe Filip de la Dinamo şi pe tinerii lui Hagi de la Viitorul, în frunte cu proaspeţii internaţionali Benzar, Ţîru şi Nedelcu. Din cauza vârstei înaintate, n-au fost luaţi în calcul jucători precum Tamaş şi Pintilii de la Steaua sau Ciprian Deac şi Cristi Bud de la CFR Cluj, toţi având o cotă de sub un milion de euro.

Junior Morais este cel mai bun străin

simeon stalpnicul png

Cu o cotă de piaţă de 1,8 milioane de euro, fundaşul stânga al campioanei Astra e primul în topul fotbaliştilor străini din Liga I. Cel puţin pe hârtie, Junior Morais e urmat de foştii săi coechipieri de la gruparea giurgiuveană, De Amorim (1,6 milioane) şi Boldrin (1,5 milioane), ajunşi între timp la Steaua. Cel mai probabil, brazilianul Morais va urma şi el aceeaşi cale în vară, el urmând să accepte oferta roş-albaştrilor din postura de jucător liber de contract.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net