Messi are un urmaş pe cinste

Ultima actualizare:

    Munir El Haddadi  a fost aplaudat la  scenă deschisă de  fanii Barcelonei  după primul meci  la echipa mareFoto: Reuters
Munir El Haddadi a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii Barcelonei după primul meci la echipa mareFoto: Reuters

La primul meci oficial din noul sezon (3-0 cu Elche), Barcelona a propus lumii fotbalului o nouă stea, Munir El Haddadi. Apărut de nicăieri, spaniolul de origine marocană e asemănat deja cu Messi.

În minutul 67 al partidei de campionat cu Elche, 70.000 de fani ai Barcelonei prezenţi pe „Camp Nou” s-au ridicat în picioare pentru ovaţii la scenă deschisă. De pe teren nu ieşea Messi, Iniesta sau Neymar, ci un anonim titularizat în mod surprinzător de tehnicianul Luis Enrique. Munir El Haddadi e marele pariu al grupării catalane, un puşti care n-a împlinit încă 19 ani (îi va face peste câteva zile, la 1 septembrie), dar care a dovedit că-şi poate găsi un loc într-o distribuţie de vis, aşa cum e cea a Barcei. Chiar la debutul într-un meci oficial în tricoul blaugrana, Munir a marcat golul de 2-0 cu o execuţie genială, marca Messi. De altfel, analogiile cu vedeta argentiniană au început să curgă.

Pe lângă faptul că sunt stângaci şi seamănă ca stil de joc, cei doi au avut un traseu asemănător în perioada junioratului, ambii ajungând la Academia catalanilor în jurul vârstei de 11 ani. Dacă Messi a fost adus din America de Sud, Munir a fost „pescuit” de la Madrid, din curtea rivalilor de la Atletico. În primăvara acestui an, internaţionalul spaniol sub 19 ani a marcat două goluri pentru formaţia de tineret a Barcelonei în finala Ligii Campionilor (una dintre reuşite a fost magnifică, un şut de la mijlocul terenului), performanţă care l-a propulsat în atenţia antrenorilor de la echipa mare. 


    Foto: Reuters
Foto: Reuters
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net