Meciurile de fotbal, reduse la 60 de minute?

Ultima actualizare:

    Nu vor mai exista  discuţii între  arbitru şi jucători  pentru tragerile de timp FOTO: Guliver/ Gettyimages
Nu vor mai exista discuţii între arbitru şi jucători pentru tragerile de timp FOTO: Guliver/ Gettyimages

Fotbalul este unul dintre sporturile cel mai puţin alterate de modificări menite să-i sporească spectaculozitatea, dar nu va mai face nici el faţă prea mult timp presiunii sponsorilor. IFAB, organismul care se ocupă cu aceste lucruri, i-a pus gând rău şi are nişte propuneri halucinante!

International Football Association Board, (IFAB), a înaintat către FIFA un document oficial prin care cere o serie de modificări la nivelul desfăşurării partidelor de fotbal. Cea mai uluitoare este legată de timp, care conform acestor specialişti ar trebui redus cu jumătate de oră. „Mulţi oameni sunt frustraţi că într-un meci de 90 de minute se joacă efectiv mai puţin de 60. Prin această strategie ne propunem să eliminăm tragerile de timp şi să creştem viteza jocului”, au şi-au explicat aceştia revoluţia. FIFA, în colaborare cu IFAB, se gândeşte să schimbe şi modul în care se bat loviturile libere şi cornerele, care vor putea fi executate cu mingea în mişcare sau cu pase între jucători. De asemenea, henţul intenţionat comis de portar în afara careului ar urma să se sancţioneze cu penalty, iar cel comis de un jucător de câmp pe linia porţii, cu gol direct. 

Cartonaşe galbene şi roşii se dau din 1970

Fotbalul a rămas un sport conservator, dar de-a lungul anilor a suferit şi el o serie de modificări. Cu efectul cel mai mare au fost acordarea loviturii de la 11 m, din 1891, regula offside-ului, introdusă în 1925 sau permisiunea de a face schimbări, adoptată în 1958. Foarte târziu s-au adoptat legi clare care să sancţioneze comportamentele nesportive, din 1970 arbitrii arătând galbene şi roşii. Din 2012 FIFA permite analiza video la fazele importante din joc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net