Meciul România - Ungaria, "raiul" bişniţarilor

Ultima actualizare:
Bişniţarii îşi aşteaptă clienţii
Bişniţarii îşi aşteaptă clienţii

Atunci când Arena Naţională găzduieşte un joc important e motiv de sărbătoare pentru bişniţari. Aceleaşi persoane corpolente şi cu feţe dubioase repetă obsesiv: „Am bilete unde vrei tu! Ieftin!”. Ca exemplu, „ieftin” înseamnă să plăteşti 60 de lei pentru un loc ce valora 20 de lei.

„Reţeta” e mereu aceeaşi. Federaţia anunţă că în ziua „X” se pun în vânzare tichete, o persoană nu poate achiziţiona mai mult de patru, iar procedura e online pentru a evita specula. Dar, niciodată nu e aşa! Biletele se epuizează în timp record şi mare parte ajung la „băieţii deştepţi”. Apoi, suporterii întârziaţi devin clienţii lor. Ieri, după-amiază, la Arena Naţională intrările din strada Maior Coravu şi Pierre de Coubertin erau pustii, cu excepţia unui fan rătăcit care nu înţelegea când agentul de pază îi spunea că nu sunt bilete la case şi nici „pe net”.

Oamenii negociază preţul tichetelor
Oamenii negociază preţul tichetelor

Respectivul nu avea de făcut decât să ajungă pe partea cealaltă a arenei, în zona Bulevardului Basarabia. Acolo, deşi duba Jandarmeriei staţiona vis-a-vis de ei, speculanţii aveau o ofertă vastă. „Am bilete ieftine!”, auzi imediat cum treci pe lângă ei. Nu au nimic la vedere, însă pe sub hainele groase sau plasate strategic la un „veteran” al zonei, mult râvnitele tichete apar. Totuşi, trebuie să fi dispus să dat de trei ori mai mult pentru a-ţi lua „legitimaţia”.


    Oamenii negociază preţul tichetelorFoto: Mihai Ionescu
Oamenii negociază preţul tichetelorFoto: Mihai Ionescu

Se vând bilete la suprapreţ pe site-urile de anunţuri

Alţii s-au emancipat şi fac bişniţă pe siteurile de anunţuri. Userul „Constantin Răzvan” îţi oferă loc oriunde la peluză. La a “doua” era 90 de lei, deşi în mod normal ai fi dat 40, iar pentru un loc de 20 de lei, de la el cumpărai cu 60 de lei. Iar, omul de “bună credinţă” îţi făcea şi reducere dacă achiziţionai mai multe bilete. Un altul, “Dan”, oferea bilete la tribuna a doua, sector central, cu 500 de lei bucata, adică avea un profit de “doar” 200 de lei pentru un tichet. Şi, avea patru! Iar ca ei sunt zeci de “descurcăreţi” ce anunţă că livrează şi-n ţară, doar să găsească persoane cu dare de mână.

Fanii ungurilor vor ajunge la Bucureşti cu trenul
Fanii ungurilor vor ajunge la Bucureşti cu trenul

Ultraşii maghiari au trecut la jigniri


    Fanii ungurilor vor ajunge la Bucureşti cu trenul
Fanii ungurilor vor ajunge la Bucureşti cu trenul

Pe reţelele de socializare, românii sunt catalogaţi ca ţigani, fanii „tricolori” sunt etichetaţi ca homosexuali, iar capitala noastră e ca o zonă rurală din Ungaria. Deşi, autorităţile vor lua măsuri, huliganii susţin că vor produce din nou pagube. Ultraşii naţionalei lui Dardai procedează la fel ca anul trecut, când, înaintea partidei cu România, au trecut la ameninţări pe diferite forumuri, iar pe teritoriul nostru au vandalizat gările pe unde au trecut, au înjurat localinici şi au distrus Centrul Vechi din Capitală. Dacă atunci sloganul era „Vă decapităm”, acum lozinca e „Bucureşti, sat unguresc”!. În rest, aceleaşi jigniri: „mergem la ţigani”, poze cu un grup de fani români care sunt catalogaţi ca homosexuali sau ţărani , ori fotografii ce insinuează că românii sunt nespălaţi. Cert e că vor să provoace din nou autorităţile şi azi se va decide ce măsuri de securitate se impun pentru ca evenimentele de anul trecut să nu se mai repete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net