Meci decisiv pentru Steaua: ori bani, ori haos!

Ultima actualizare:

    Keşeru ar putea fi jucătorul decisiv al Stelei în returul de foc de azi, din BulgariaFoto: Răzvan Păsărică
Keşeru ar putea fi jucătorul decisiv al Stelei în returul de foc de azi, din BulgariaFoto: Răzvan Păsărică

Fotbaliştii Stelei joacă diseară la Sofia returul cu Ludogoreţ cu gândul la sumele imense de bani care ar putea intra în buzunarele lor şi în visteria clubului. O eliminare ar produce însă un adevărat cutremur în curtea campioanei României, care s-a impus în tur cu 1-0.

În cele 90 sau 120 de minute ale partidei revanşă cu bulgarii de la Ludogoreţ din play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua riscă să irosească o muncă de un an de zile şi să pună „bazele” unei crize care ar putea dura mult timp de-acum înainte. Bineînţeles, totul se învârte în jurul celor aproximativ 20 de milioane de euro pe care UEFA le va vărsa în conturile grupării din Ghencea în cazul unei calificări în faza grupelor.

Cu aceşti bani, totul va fi roz la Steaua cel puţin încă un sezon. În primul rând, jucătorii îşi vor primi banii promişi de Gigi Becali pentru „pachetul” campionat – grupele Ligii, o modalitate inedită de premiere inventată patronul Stelei. Este vorba despre cel puţin câte 100.000 de euro de căciulă, sumă care poate creşte din generozitatea lui Becali în cazul fotbaliştilor care au dus greul în această campanie. „Vreau să intrăm în grupe pentru că aşa ne luăm şi noi prima pentru campionat”, spunea Alex Chipciu, marele absent al Stelei în partida de astăzi de la Sofia.

Miza e de 20 de milioane de euro

Calificarea înseamnă şi suplimentarea bugetului de transferuri. Astfel, chiar dacă unele piese grele vor părăsi echipa, „găurile” vor fi acoperite imediat cu nume cel puţin la fel de sonore, deja discutându-se depre negocierile avansate cu Bokila sau Rusescu.

Lucrurile pot lua însă o turnură neplăcută dacă Steaua nu va reuşi să-şi apere fragilul avantaj (1-0) luat în turul de pe „Arena Naţională”. Ar fi pentru prima dată de la meciurile de coşmar cu Rosenborg din 2006 când Steaua e eliminată în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Inevitabil, întreaga suflare roş-albastră va avea de suferit. Acesul în grupele Ligii Europa nu va reprezenta decât o palidă consolare financiară pentru Gigi Becali, care va vedea în conturi cel mult cinci milioane de euro.

Jucătorii vor fi şi ei „loviţi” la buzunare (vor pierde inclusiv prima pentru câştigarea titlului), existând chiar posibilitatea ca în vestiar să se stârnească o mini-revoltă. Implicit, Steaua va accepta mult mai uşor eventuale oferte de transfer pentru vedetele Chipciu, Tănase sau Sânmărtean, în timp ce strategia de achiziţii va fi complet sistată. Pericolul nu e departe nici de antrenorul Costel Gâlcă, care riscă să fie dat afară, ştiindu-se faptul că principalul său obiectiv stabilit de Gigi Becali a fost calificarea la „masa bogaţilor”.

Steaua va avea 10.000 de fani

simeon stalpnicul png

Deşi galeria stelistă a avut dreptul la numai 2.200 de bilete, conform normelor impuse de UEFA, trupa lui Gâlcă va beneficia în această seară de o susţinere mult mai mare. Astfel, pe arena „Vasil Levski” sunt aşteptaţi încă 2-3.000 de români care şi-au cumpărat în mod individual tichete de acces la meci. De asemenea, Steaua va fi încurajată de galeria echipei ŢSKA Sofia, marea rivală a lui Ludogoreţ. În total, aproximativ 10.000 de oameni o vor încuraja pe campioana României în partida decisivă de la Sofia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net