Maxim a schimbat echipa în Germania

Ultima actualizare:

    Alexandru Maxim  a dorit să rămână  în Germania
Alexandru Maxim a dorit să rămână în Germania

Alexandru Maxim a promovat cu VFB în Bundesliga şi internaţionalul român a avut o contribuţie importantă mai ales în a doua parte a campionatului. Totuşi, tratamentul rece pe care l-a primit deseori de la antrenorul Hannes Wolf l-a făcut să-şi dorească altceva. Şi a găsit, deşi nu are garanţia că e neapărat altceva mai bun!

Jucătorul, care pe 8 iulie va împlini 27 de ani, a ajuns la concluzia că îi trece vremea şi nu-şi mai permite încă un sezon oscilant. Asftel, fără garanţii de titularizare din partea şvabilor, Maxim s-a supărat şi şi-a căutat echipă. După 4, acesta simţea că are nevoie de o nouă provocare şi a găsit-o: Mainz!

Echipa din Renania a încheiat stagiunea precedentă prima deasupra liniei retrogradării şi probabil salvarea va fi obiectivul principal şi pentru anul care urmează. Maxim simte însă că e mai apreciat de viitorul antrenor, Sandro Schwarz, decât de precedentul, Hannes Wolf, şi nu s-a uitat înapoi. Stuttgart nu se poate plânge însă, pentru că financiar a ieşit bine.

Şvabii au obţinut în schimbul jucătorului român suma de 3 milioane de euro, dublu decât au plătit către Pandurii în iarna lui 2013. Ca să rămână în fotbalul mare din vest, Maxim a refuzat o super-ofertă din China, un adevărat paradis pentru multe vedete disperate după bani. 

“Este cea mai înţeleaptă decizie pe care puteam s-o iau. Îmi doresc să joc mai mult, de asta am şi semnat cu Mainz. Cu doi ani în urmă jucaseră grupe de Liga Europa, însă anul trecut au avut un final de sezon mai dificil şi s-au salvat în ultima etapă. Nu am pus banii pe primul loc. Dacă făceam asta aş fi acceptat oferta din China”, a declarat Alexandru Maxim pentru Digi Sport.

La Mainz, jucătorul nostru a fost întâmpinat ca o vedetă! A primit imediat tricoul cu numărul 10, purtat sezonul trecut de Bojan Krkic, fostul mijlocaş al Barcelonei, întors la Stoke City, care îl împrumutase în Germania. Mai mult, directorul sportiv, Rouven Schroder, s-a declarat încântat de jucătorul care a marcat 5 goluri în 25 de prezenţe la Stuttgart, în ultimul sezon.

“Alex este un număr 10 creativ şi cu multă calitate. Mingea este prietena sa. Este eficient în situaţii de unu contra unu şi poate crea spaţii cu driblingurile sale. De asemenea, execută periculos fazele fixe şi ştie cum să iasă din situaţiile limită şi să ajungă în situaţii de a marca”, a spus oficialul formaţiei germane. Alexandru Maxim caută constanţă şi frecvenţă în evoluţii pentru a nu mai avea probleme cu convocarea la echipa naţională, unde nu mai este o prezenţă sigură de ceva timp. Mijlocaşul n-a mai fost chemat de Christoph Daum la lot de la umilinţa cu Polonia, din noiembrie anul trecut. De jucat în galben n-a mai făcut-o de la un amical cu Ucraina, de dinainte de Euro 2016. Bilanţul lui sub tricolor este până acum de 27 de meciuri şi două goluri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net