Maxim e salvatorul lui Stuttgart

Ultima actualizare:

    Foto: AFP
Foto: AFP

Alexandru Maxim e singurul fotbalist român din Bundesliga germană, dar se părea că şi el va avea probleme. După ce a jucat constant bine în pregătiri, Stuttgart i-a adus un concurent pe post, care l-a scos din echipă în jocul din Cupă. Totul a fost însă temporar.

Stuttgart a pierdut surprinzător, 0-2, partida cu Bochum, din Cupa Germaniei, dar în teren n-a fost Maxim, ci Filip Kostic. Acesta este un sârb în vârstă de 21 de ani pentru care VFB le-a plătit olandezilor de la Groningen 6,5 milioane de euro şi pe care antrenorul Armin Veh l-a titularizat din prima în locul lui Maxim. Cum n-a fost de bun augur, în prima etapă a noului sezon, Kostic a luat loc pe banca de rezerve şi românul şi-a primit şansa ca titular.

Si n-a dezamăgit. În minutul 51, internaţionalul nostru a deschis scorul cu un şut frumos, cu şiretul, pe colţul lung, punându-i pe şvabi în avantaj. Trebuia să fie golul victoriei, dar Stuttgart a greşit în apărare în minutul 90 şi a fost egalată de Kramer. 

În acel moment, Maxim nu mai era însă pe teren pentru că fusese înlocuit în minutul 79 de puştiul din Serbia. Golul este mină de aur pentru fostul jucător al Pandurilor, care şi-a asigurat statutul de titular şi pentru meciul viitor, cu FC Koln. E clar însă că trebuie să joace impecabil meci de meci pentru că acest Kostic îi va sufla în permanenţă în ceafă.

Pantilimon, eternă rezervă

Costel Pantilimon a plecat de la Manchester City pentru că n-avea cum să apere în faţa lui Joe Hart, dar nici la Sunderland nu pare să fie diferit. Gustavo Poyet l-a preferat din nou pe Victor Mannone, iar acesta a apărat senzaţional în meciul cu Manchester United.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net