Maxim, din nou zeu la Stuttgart

Ultima actualizare:

    Maxim este din nou star la StuttgartFoto: Guliver/Gettyimages
Maxim este din nou star la StuttgartFoto: Guliver/Gettyimages

Luni seara a fost derby românesc în liga a II-a din Germania. Stuttgart şi Nurnberg, două clasice ale Bundesligii, sunt obligate să se lupte la promovare, fiecare cu câte un român în teren. Duelul dintre Maxim şi Sepsi s-a încheiat cu victoria primului.

42.000 de spectatori au venit pe Mercedes Benz Arena ca să vadă un meci de prima ligă în a doua divizie. Alexandru Maxim, dat lovit la naţională înaintea amicalului cu Rusia pentru că n-a fost folosit cu Polonia, a fost titular la gazde şi n-a dezamăgit. A oferit pasa decisivă la golul de 2-0 încasat de trupa lui Laszlo Sepsi, integralist la Nurnberg. A fost 3-1 la final pentru VFB, care a urcat până pe locul doi, la un punct de liderul Eintracht Braunschweig, situaţie de promovare directă. Lupta se anunţă însă dură, Hannover 96 suflându-le în ceafă celor două. Astfel, Maxim tinde să devină un nou caz Radu Ştefan, adică decisiv la echipa de club, dar absent şi în cele din urmă autoexclus de la naţională. Asta pentru că surse din anturajul mijlocaşului ne-au dezvăluit că acesta nu mai vrea să vină la lot doar pentru a fi ţinut pe banca de rezerve de către Daum. Vom vedea însă ce se va mai întâmpla până în martie, când vom juca împotriva Danemarcei. Dacă Maxim, care până acum a bifat toate cele 14 jocuri ale lui Stutgart, şapte ca titular, şapte intrat pe parcurs, va continua la fel, e posibil ca selecţionerul neamţ să-i găsească un loc în primii 11. În ceea ce priveşte trupa fostului fundaş al CFR-ului, Nurnberg e pe locul 10 şi, deocamdată, pare departe de promovare.

Sub tricolor n-a mai jucat oficial de un an


    Christoph Daum
Christoph Daum

Evoluţiile lui Alexandru Maxim de la Stuttgart sunt la cote înalte şi pentru că doar echipa de club i-a cam rămas pentru că Daum nu-l agreează. Ultimul meci oficial la naţională pentru mijlocaşul de 26 de ani a fost cel din Insulele Feroe, cel care ne-a calificat matematic la Euro 2016 şi în care a marcat un gol. S-a întâmplat însă tocmai în noiembrie 2015, iar Maxim a mai apărut de atunci doar în cele trei amicale cu Italia, Congo şi Ucraina, de dinaintea plecării în Franţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net