Mărturiile lui Costel Gâlcă

Ultima actualizare:

    Costel Gâlcă  a rezistat doar  un singur an  pe banca SteleiFoto: Mediafax
Costel Gâlcă a rezistat doar un singur an pe banca SteleiFoto: Mediafax

Costel Gâlcă s-a despărţit de roş-albaştri după ce le-a adus trei trofee în vitrină. El a povestit la Dolce Sport despre relaţia rece pe care o avea cu Gigi Becali, cum i se impuneau jucători în echipă şi cum în iarnă a vrut să plece din cauza subţirimii lotului şi a presiunii conducerii.

Tehnicianul de 43 de ani nu şi-a găsit încă o echipă pe placul său, deşi a negociat cu unele din spaţiul arab. Însă, până atunci a explicat cum a decurs mandatul la trupa din Ghencea.

  •  ... despre plecările lui Szukala, Sânmărtean şi Keşeru: “Dacă Szukala, Sânmărtean şi Keşeru rămâneau, puteam să batem un record în campionat. Aşa, s-au schimbat multe după plecarea lor. Apoi au venit alţii, unii care aveau probleme de sănătate, ca Tamaş şi Bourceanu, a durat până şi-au revenit şi asta s-a văzut”.
  •  … despre “antrenorul” Gigi Becali: “Mi-a spus de la început că se va implica la echipă, voia să joace anumiţi fotbalişti. Ştiam de la alţii cum ­procedează. Vrea să ştie echipa şi dorea ca unii care nu erau în formă să-i bag titulari. La cererea lui au intrat cei care nu prea jucaseră, ca Latov­le­­vici sau Bourceanu. Relaţia an­trenor-patron nu era uşor de gestionat. Erau unii care îşi încheiau contractul în vară, alţii au fost aduşi, deşi nu aveam nevoie de ei…, dar patronul a crezut altceva”.
  •  … despre omul Gigi Becali: “După ce a ieşit din închisoare, mi-a zis că voi continua… Pentru ce am făcut la Steaua, nu mi-a mulţumit, nu m-a felicitat niciodată şi de vorbit cu el am făcut-o doar o dată, la aeroport, după meciul cu Iaşi. Atât”.
  •  … despre clauza care l-a ţinut la Steaua: “În luna decembrie nu am vrut să mai stau pe banca tehnică a Stelei. Jucătorii importanţi plecau şi nu se făcea nici un transfer. M-am consultat cu familia şi cu staff-ul meu şi mi-au zis să rămân pentru că am muncit şi nu merită să plec acum. Era şi o clauză în valoare de  500.000 de euro şi patronul mă dădea afară dacă nu o puneam eu în contract. Dacă plecam, trebuia să plătesc, iar dacă mă demiteau, achitau ei”.

Click! spune

Costel Gâlcă a fost instalat pe banca Stelei în iunie 2014 şi a stat doar un an. Dar, în această perioadă a intrat în istoria clubului ca omul care a cucerit tripla: campionat - Cupa Ligii – Cupa României. Deşi, Gigi Becali nu l-a mai vrut, totuşi antrenorul şi-a primit toţi banii pentru munca sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net