Marius Şumudică e parior de meserie

Ultima actualizare:
Mitu a jucat şi  la Anderlecht
Mitu a jucat şi la Anderlecht

Pariurile sportive au devenit modalitatea prin care oricine poate spera că va da lovitura, sau că-şi va rotunji bugetul cu un câştig uşor. Deşi legale în România, acest gen de activităţi sunt interzise pentru oamenii implicaţi direct în fenomen, iar Marius Şumudică a trecut această barieră.

Fotbaliştii, antrenorii şi conducătorii din Liga I nu au voie să parieze pe campionatul intern şi pe nici o competiţie în care sunt angrenaţi. Astfel, pentru Marius Şumudică, antrenor la Astra, această interdicţie se extinde automat la Liga Europa, în care a jucat în acest sezon, sau meciurile echipelor naţionale unde are jucători trimişi. 

Putea să parieze pe orice alt campionat sau competiţie din lume, pe câini, pe cai sau pe lupte de cocoşi. N-a făcut-o însă şi, conform surselor din FRF şi informaţiilor existente până acum, a muşcat exact din fructul interzis. Se pare că ar fi mizat sume cuprinse între 500 şi 900 de euro pe mai multe partide din campionatul României, Liga Campionilor, Europa League şi meciuri ale echipelor naţionale sub 17 ani, sub 19 ani, sub 21 de ani, dar şi ale naţionalei mari. A fost descoperit de Departamentul de Integritate al FRF şi dat pe mâna Comisiei de Disciplină cu toate dovezile găsite despre el. 

FRF va ancheta în amănunt acest caz

Forul condus de avocatul Daniel Cernat s-a reunit aseară şi l-a chemat la audieri şi pe Şumudică. Nu se ştie încă ce argumente a folosit antrenorul de 44 de ani în explicaţiile sale, dar dacă membrii Comisiei nu vor fi satisfăcuţi şi dovezile împotriva lui sunt solide, tehnicianul riscă excluderea din fotbal. Potrivit articolului 60, punctul 5 din Regulamentul Disciplinar al FRF „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/ UEFA/ FRF/ LPF/ AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru doi ani şi o penalitate sportivă de 300.000 de lei”. 

Şumudică nu e însă singurul antrenor din Liga I aflat în vizorul autorităţilor pentru pariuri ilegale. Nicolo Napoli şi Flavius Stoican au fost prinşi şi ei cu conturi online, iar explicaţiile lor sunt penibile. Italianul spune că, de fapt, contul aparţine fiului său, iar fostul dinamovist că l-a deschis doar ca să vadă meciuri pe Internet. Cei doi tehnicieni au încă drept să antreneze.

Antrenorul Astrei ar fi  pariat şi pe meciurile  naţionalei, la care Budescu  era jucător de bază
Antrenorul Astrei ar fi pariat şi pe meciurile naţionalei, la care Budescu era jucător de bază

A fost dependent şi de cazinouri

Problemele antrenorului cu jocurile de noroc nu sunt o invenţie recentă, ci doar o transformare. Pariurile sportive sunt ultima meteahnă a celui care în trecut era dependent de cazinouri. „Credinţa m-a ajutat să revin dintr-un moment critic al vieţii, în care eram la pământ, băgat în nişte lucruri până în gât. O luasem razna de tot, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc. Asta e o boală”, a recunoscut antrenorul Astrei în urmă cu câteva luni.

Mitu, singurul pedepsit într-un astfel de caz


    Mitu a jucat şi  la Anderlecht
Mitu a jucat şi la Anderlecht

Marius Mitu, 39 de ani, este singurul fotbalist român care până acum a primit o sentinţă definitivă şi irevocabilă pentru implicarea sa în blaturi pentru mafia pariurilor. Fostul jucător al lui Anderlecht şi Lierse a fost amendat cu 15.000 de euro de un tribunal belgian pentru că în perioada 2002-2006 a participat la minimum şase blaturi dovedite, din care el şi partenerii săi chinezi au câştigat câteva milioane de euro. Acum, el urmează cursurile Şcolii de Antrenori din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net