Marius Şumudică e dinamită în vestiar

Ultima actualizare:

    Marius Şumudică
Marius Şumudică

Astra a fost extraordinară în sezonul precedent, în care a câştigat titlul în ciuda gravelor probleme financiare. S-a spus atunci că multe s-au datorat antrenorului Marius Şumudică, care prin charisma lui inconfundabilă a reuşit să-i facă pe jucători să dea totul. Se pare însă că „familia” din urmă cu un an s-a destrămat, locul ei fiind luat de mai multe bisericuţe ostile.

Maxima preferată acum la Giurgiu pare că e: „fiecare pentru el!”. Jucătorii şi antrenorii vor în continuare calificarea în play-off, dar mai ales cea în optimile Ligii Europa, doar că prin mijloace diferite. Nu mai există acea chimie între membrii vestiarului, iar fotbaliştii nu doar că nu mai ascultă de tehnicianul principal, ci îşi permit să-l critice public, lucru care părea imposibil anul trecut.


    Seto a fost înger şi demon  pentru Astra
Seto a fost înger şi demon pentru Astra

Primul a greşit Marius Şumudică! Joi, cu Genk, acesta l-a trimis în teren pe Sergiu Buş, în minutul 64, în locul lui Alexandru Ioniţă, dar nemulţumit de prestaţia atacantului l-a scos de pe teren 16 minute mai târziu pentru a-l introduce pe Viorel Nicoară. Acest gest l-a nemulţumit profund pe Buş, dar fostul jucător al lui Sheffiel Wednseday n-a comentat. I-a luat însă apărarea veteranul Florin Lovin, care a fost suspendat pentru acest meci şi care a suferit şi el în trecut de pe urma unor decizii similare.

“N-aş face niciodată aşa ceva, chiar dacă ar fi greşit toate mingile. Nu aş scoate un jucător înainte de pauză sau după ce l-am băgat pe teren. E umilitor faţă de el şi familia lui. Dar Şumudică ne zice mereu în vestiar că el ia deciziile şi, dacă a greşit, şi-o va asuma. Probabil că nu a realizat sau aşa a gândit. Antrenorii au altă atitudine, dar eu, ca jucător, m-aş simţi foarte foarte urât dacă mi s-ar face asta”, a declarat fostul stelist, care are un război mai vechi cu Şumudică.În tur, tehnicianul Astrei l-a schimbat pe Lovin de patru ori la pauză şi de două ori în minutul 30, ceea ce l-a determinat pe fotbalist să anunţe că la vară se va retrage. În schimb, pentru Şumudică, parcă nici n-a existat acest episod. El a vorbit despre altele şi nu l-a interesat nici cât negrul sub unghie că i-a rănit lui Buş sentimentele.“Am rămas şi eu aşa un pic uimit de 3, 4 faze pe care le-am făcut. am jucat foarte bine şi meritam să câştigăm. Dar e greu! Ne lipseşte iarba, ne-am antrenat două săptămâni numai pe sintetice şi săli de sport. N-am putut să lucrăm la automatisme, n-am putut să antrenăm absolut nimic”, a spus tehnicianul Astrei.

Budescu a marcat un gol de Liga Campionilor

simeon stalpnicul png

Astra a fost condusă de belgieni din minutul 25, dar a egalat cu două minute înainte de  pauză după o fază senzaţională. Săpunaru a trimis balonul printre picioarele unui jucător de la Genk şi a pasat apoi lung către Teixeira. Portughezul şi-a eliminat adversarul din joc printr-o preluare cu călcâiul şi a continuat cu un asist la Budescu, care din 16 metri a şutat în vinclul porţii lui Ryan. ”Budescu nu te iartă niciodată de acolo. Şi dacă-l trezeşti la 3:00 dimineaţa din somn şi îl pui să dea, tot acolo o dă”, a declarat Dinu Gheorghe, fostul preşedinte al Astrei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net