Manchester a aruncat FCSB în urna groazei

Ultima actualizare:

    Manchester United a cucerit  pentru prima dată Liga EuropaFoto: Guliver/ Gettyimages
Manchester United a cucerit pentru prima dată Liga EuropaFoto: Guliver/ Gettyimages

Finala Ligii Europa de la Stockholm a fost un spectacol fotbalistic, dar nu toţi românii au privit detaşaţi meciul Manchester United - Ajax Amsterdam. FCSB-iştii le-au ţinut pumnii olandezilor, pentru că în cazul unui succes al acestora ar fi devenit capi de serie la tragerea la sorţi din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. N-a fost să fie, trupa lui Mourinho impunându-se cu 2-0 şi scriind istoria altfel!

Englezii au dovedit că sunt o echipă mult mai experimentată şi mai cinică, lucru care îşi găseşte explicaţia în omul care i-a condus de pe bancă. Antrenorul portughez ştie cum să câştige finale, lucru încă necunoscut pentru Peter Bosz, aşa cum chiar tehnicianul lui Ajax a recunoscut. Pogba şi Mkhitaryan au fost autorii celor două goluri care au adus trofeul la Manchester. Datorită lui, „Diavolii” merg direct în grupele Ligii Campionilor, iar Ajax va trebui să treacă prin focurile preliminariilor, pentru că Feyenoord i-a furat titlul în Olanda. Acest lucru înseamnă că FCSB nu urcă în urna capilor de serie, ci rămâne în grupa morţii şi va juca în turul trei preliminari al Ligii Campionilor cu FC Brugge, Viktoria Plzen, Dinamo Kiev, CSKA Moscova sau Ajax. Tragerea la sorţi va avea loc pe 14 iulie, iar roş-albaştrii trebuie să se pregătească bine pentru o confruntare şoc! În ceea ce priveşte strict meciul de miercuri seara, el a fost la discreţia britanicilor, care au câştigat prima Ligă Europa din istorie. Sună urât, dar e de înţeles! Pe vremea lui Alex Ferguson nu prea au ratat Liga Campionilor, această a doua competiţie fiind pentru echipele mici din Anglia. Pentru Mourinho, colecţionarul de recorduri şi trofee, e însă un mare succes! A devenit singurul antrenor care a câştigat de câte două ori ambele competiţii europene. Pe Liga Campionilor a pus mâna în 2004 şi 2010, când le antrena pe Porto şi Inter, iar Cupa UEFA i-a intrat o dată în casă cu lusitanii, în 2003, şi miercuri, la Stockholm, rebrenduită. „Am jucat foarte inteligent, am ştiut că putem câştiga şi am făcut-o într-un mod foarte bun. Dacă vrei să presezi tot timpul, nu trebuie să joci scurt, dacă domini jocul aerian, joci cu mingi lungi. Sunt foarte mulţi poeţi în fotbal, dar ei nu câştigă multe trofee. Am ştiut capitolele la care ei stăteau mai bine decât noi şi cele la care noi stăteam mai bine decât ei şi am încercat să le anulăm lor calităţile. A funcţionat perfect. Clubul are acum toate trofeele în vitrină. Am avut asta în minte încă de la început. Tot timpul ne-am gândit că putem câştiga Europa League”, a declarat Jose Mourinho, după victoria obţinută de United.

Chivu l-a supervizat pe Mourinho

simeon stalpnicul png

În finala Ligii Europa din acest an au fost implicaţi la cel mai înalt nivel şi doi români cu care ne putem mândri în fotbalul continental. Cristi Chivu şi Ionuţ Lupescu au făcut parte din corpul observatorilor tehnici UEFA, care îl mai cuprinde, printre alţii,  pe Sir Alex Ferguson. „Pentru mine este o nouă provocare, o nouă experienţă. Am posibilitatea de a gândi fotbalul într-un alt mod”, a declarat Chivu.

Ibrahimovic a făcut spectacol în cârje


    Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Suedezul n-a avut noroc să joace această finală în faţa conaţionalilor săi, atacantul fiind în recuperare după accidentarea din semifinala cu Anderlecht, dar n-a lipsit de la stadion. El a condus armata absenţilor în cârje a lui Manchester United, din care au mai făcut parte Rojo, Baily, Young şi Shaw. N-a văzut meciul de lângă teren, ci a stat cu picioarele pe masă, la oficială, unde a făcut circ. La final, el s-a fotografiat cu un suporter şi a sărbătorit primul său trofeu european din carieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net