Mai e loc de-o minune la Astra?

Ultima actualizare:

    Fotbaliștii Astrei au sărbătorit minute-n șir calificarea în primăvara europeană
Fotbaliștii Astrei au sărbătorit minute-n șir calificarea în primăvara europeană

Cu mari probleme financiare, dar şi de lot, Astra a luat campionatul în faţa Stelei şi a pătruns în premieră în primăvara europeană. Culmea, povestea giurgiuvenilor în Europa are şanse mari să continue dincolo de faza 16-imilor în Liga Europa.

„E a noua minune a lumii”, spunea antrenorul Marius Şumudică după ce echipa sa a depăşit grupele Ligii Europa. Într-adevăr, „astralii” s-au întrecut în minuni în acest an, pornind de la titlul furat Stelei în ciuda gravelor probleme economice cu care s-a confruntat clubul. Minune a fost şi calificarea miraculoasă reuşită în dauna englezilor de la West Ham, cu o victorie de răsunet în deplasare, la Londra. A urmat apoi minunea din grupe, Astra calificându-se în 16-imi deşi a pierdut primele două meciuri. Între timp, trupa lui Şumudică a şchiopătat serios în campionat, depârtându-se uşor-uşor de primele şase locuri, cele care duc în play-off. Ei bine, după minunata victorie contra Stelei (1-0), cu un gol picat în prelungiri, Astra speră acum că îşi va putea apăra titlul până la capăt.

Dacă e să ne luăm după realizările de mai sus, nu-i exclus ca Astra Giurgiu să fie marea revelaţie în faza eliminatorie a Ligii Europa. Primul pas a fost făcut luni (12 decembrie), la sediul UEFA de la Nyon, la tragerea la sorţi a meciurilor din 16-imi. Deşi pe tabloul posibililor adversari se aflau nume grele, precum Zenit, Tottenham, Ajax, Schalke sau Şahtior, Astra s-a „descurcat” de minune, în calea reprezentantei noastre ieşind unul dintre cei mai accesibili adversari. Este vorba despre gruparea belgiană Racing Genk, o echipă care nu sperie pe nimeni. Campioana Belgiei din 2011 are un sezon intern dezamăgitor, aflându-se în prezent pe locul nouă, la şapte puncte de locul şase, ultimul care duce în play-off. Recent, Genk a fost spulberată cu 6-0 de modesta Oostende, rezultat care ridică şi mai mult optimismul în tabăra Astrei.

Şumudică: «Calificarea se joacă 50-50»

simeon stalpnicul png

Rămas pe banca Astrei după negocierile eşuate cu turcii de la Gaziantep, Marius Şumudică îşi face deja calcule pentru meciurile cu Genh şi pentru calificarea în optimile Ligii Europa. „Dacă vom reuşi să umplem golul lăsat de plecarea lui Alibec, dacă îl vom păstra pe Budescu şi dacă vom mai aduce doi-trei jucători, atunci se joacă 50-50. Ţucudean, un portughez şi un brazilian sunt pe lista mea pentru postul de atacant”, a precizat Şumudică.

De ştiut despre Racing Genk


    Jamaicanul Bailey
Jamaicanul Bailey
  • Are în pamares trei titluri de campioană (1999, 2002 şi 2011) şi patru Cupe ale Belgiei.
  • Antrenor e Peter Maes (52 de ani), un tehnician fără nici o mare performanţă până în prezent.
  • În lot sunt jucători de 15 naţionalităţi, inclusiv un atacant din Tanzania.
  • Jamaicanul Bailey (19 ani) e cel mai bine cotat, fiind evaluat de site-ul transfermarkt la 12,5 milioane de euro.
  • În turul doi preliminar al Ligii Europa, a trecut cu mari emoţii, la penalty-uri, de echipa muntenegreană Buducnost.

Derby românesc în 16-imi

Meciurile Astrei cu Genk nu vor fi singurul punct de atracţie pentru români în 16-imile Ligii Europa. Sorţii au decis ca în această fază să avem o întâlnire între Anderlecht şi Zenit, adică între echipa foştilor stelişti Stanciu şi Chipciu, pe de-o parte, şi gruparea rusă antrenată de Mircea Lucescu, de cealaltă parte. De asemenea, în 16-imi vor mai evolua Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Raul Rusescu (Osmanlispor), Andrei Prepeliţă (Rostov), Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi (ambii cu Ludogoreţ).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net